Δένδιας: Το Διεθνές Δίκαιο ιερό βιβλίο της εξωτερικής μας πολιτικής«Για την Ελλάδα, το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι το ιερό ευαγγέλιο, το ιερό βιβλίο της εξωτερικής μας πολιτικής. Και είμαστε ευτυχείς να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε με χώρες και ηγέτες που έχουν την ίδια προσέγγιση με εμάς» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας.

 Με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας στη Δυτική Αφρική.

 Σε δηλώσεις του πριν από το γεύμα εργασίας με την υπουργό Εξωτερικών της Ακτής Ελεφαντοστού, Κάντια Κάμαρα στο Αμπιτζάν, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ακτής του Ελεφαντοστού μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα για την ενίσχυσή τους.

 «Η γεωγραφική μας εγγύτητα και οι αλληλένδετες προκλήσεις, όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη, η ανάγκη για τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για τους πολίτες μας, καθιστούν την Ακτή Ελεφαντοστού έναν πολύ σημαντικό εταίρο για εμάς» σημείωσε.

 Έμφαση έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο γεγονός πως η Ακτή του Ελεφαντοστού είναι μέλος της ομάδας των φίλων της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), διαβλέποντας μεγάλο πεδίο συνεργασίας.

crossorigin="anonymous">

 «Για την Ελλάδα, το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι το ιερό ευαγγέλιο, το ιερό βιβλίο της εξωτερικής μας πολιτικής. Και είμαστε ευτυχείς να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε με χώρες και ηγέτες που έχουν την ίδια προσέγγιση με εμάς» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας.

 Αναφερθείς στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε πως έκανε λάθος η ανθρωπότητα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικά η Ευρώπη, που ζούσε με την ελπίδα ότι ο πόλεμος δεν θα επιστρέψει.

 «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας δίνει όλο και περισσότερη αποφασιστικότητα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα παράδειγμα που θα δείχνει ότι οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο μη σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των χωρών, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα» υπογράμμισε και επαίνεσε την Ακτή Ελεφαντοστού για την «ξεκάθαρη και με αρχές στάση απέναντι σε αυτή την παράνομη εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα».

Ροή Ειδήσεων

Πλαίσιο Computers: βγαίνει από το Χρηματιστήριο και προχωράει σε επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ.

Επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 30 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια, σχεδιάζει η Πλαίσιο Computers και η οικογένεια Γεράρδου, η οποία...

Βόλος: Άνδρας 85 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στις Πινακάτες

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 85χρονος σε καλύβι έξω από τις Πινακάτες. Σύμφωνα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ελπίδα δίνουν οι στοχεύουσες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων και εξ αυτού συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια...