Οικονόμου: H Ελλάδα από μέρος του προβλήματος έγινε ο καταλύτης των λύσεωνΟ κ. Οικονόμου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «παραμένει εγκλωβισμένος σε ιδέες που χρεοκόπησαν τον περασμένο αιώνα και διαλύθηκαν στο κενό» και ότι «δεν θέλει και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις».

Την προεκλογική του προσπάθεια στη Φθιώτιδα ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία.

Στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας ο Γιάννης Οικονόμου είχε την ευκαιρία να αναλύσει παρεμβάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και τοπικό, που έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά συγχρόνως προσδιόρισε τους στόχους του επόμενου διαστήματος, στο χρόνο που διανύουμε και κυρίως «τους στόχους της νέας τετραετίας», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο κ. Οικονόμου έκανε συγκεκριμένη αναφορά στη μεγάλη συμμετοχή που υπήρχε μέσα και έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας υπογραμμίζοντας ότι «είναι ο προάγγελος για μία νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Επιχείρησε έναν απολογισμό τόσο του κυβερνητικού όσο και του προσωπικού του έργου στο διάστημα των προηγούμενων 4 χρονών και μάλιστα προσδιόρισε ότι «αυτή η προσπάθεια εξαντλήθηκε μέσα στη “θύελλα”, όπως είπε, που γνώρισε ο πλανήτης», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της κυβέρνησης. «Η εμπιστοσύνη σας και η αγάπη σας με έχει στηρίξει σε όλη μου τη διαδρομή στα κοινά» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι «μου δώσατε δύναμη και ευθύνη να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια να προστατεύσουμε και να προάγουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, το επίπεδο της ζωής σας και την πατρογονική μας για τη Φθιώτιδα».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος προσδιόρισε ότι «η πολιτική δεν είναι επικοινωνιακά κόλπα, δεν είναι φωτογραφίες και εμφανίσεις σε γκαλά, δεν είναι τηλεοπτικές κοκορομαχίες, δεν είναι εξυπηρέτηση παραγόντων, δεν είναι εκδούλευση στους «δικούς μας» και αδιαφορία για τους υπόλοιπους. Δεν είναι η μεταπολεμική, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια ορισμένων που εκλαμβάνουν τους εαυτούς τους σαν φωστήρες, να επιβάλλουν τη βούληση τους στο λαό, χωρίς να περάσουν από τα κανάλια της λαϊκής ετυμηγορίας και χωρίς να λάβουν λαϊκή νομιμοποίηση».

crossorigin="anonymous">

Ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τώρα τονίζοντας πώς «η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε μία κοινωνία και ένα κράτος καθημαγμένο από την δεκαετή κρίση των μνημονίων και την τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, χαρακτηρίζοντάς την Ελλάδα «ταλαιπωρημένη, ανοργάνωτη, στοχοποιημένη βάναυσα και ανυπόληπτη στο διεθνές γίγνεσθαι», κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό και καιροσκοπισμό» και όπως είπε «βρεθήκαμε ένα βήμα από το να περιπέσει οριστικά στο επίπεδο των χωρών του τρίτου κόσμου». Απαριθμώντας τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «υπήρξε συστηματική ανάλυση των δεδομένων με γνώση της διεθνούς και εγχώριας πραγματικότητας, με τεχνογνωσία επαγγελματισμό και πραγματισμό», όπως είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτή η προετοιμασία απέδωσε την ανταπόκριση που υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης και μάλιστα άμεσα, τόσο την προσπάθεια εισβολής στον Έβρο, την πανδημία, την κλιματική κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή και επισιτιστική ακρίβεια». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν έρχομαι ενώπιόν σας να ωραιοποιήσω την κατάσταση και να ισχυριστώ ότι όλα είναι καλά γιατί δεν είναι» όπως είπε, καταθέτοντας την «κατανόηση του για τη δυσκολία της μέσης ελληνικής οικογένειας που εργάζεται σκληρά για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της, στα φροντιστήρια, τις ξένες γλώσσες, στα ενοίκια και τις σπουδές στα πανεπιστήμια» όπως τόνισε με έμφαση και έκανε ιδιαίτερα λόγο για την «σωρευτική κόπωση και την ψυχολογική πίεση από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που δοκιμάζεται ο τόπος μας τα τελευταία 10 χρόνια».

Υπογράμμισε «την προσπάθεια που καταβλήθηκε και καταβάλλεται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για να μετατρέπεται σε μέρισμα στήριξης της κοινωνίας οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο περιθώριο υπάρχει». Έκανε αναφορές στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την προσπάθεια ενίσχυσης σε καύσιμα, λιπάσματα και ζωοτροφές, στις προσπάθειες να μετριαστούν οι επιπτώσεις στο νοικοκυριό με τους οικιακούς λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας, που είπε πως «έπαψαν εδώ και μήνες να είναι εφιάλτης», τονίζοντας ότι «αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα με στοχευμένες παροχές στους πιο ευάλωτους όσο και με κινήσεις με μεγαλύτερη περίμετρο που προσπαθούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας».

Αναφερόμενος στα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την περιοχή μας σε σχέση με τα γεωπολιτικά σημείωσε πως «η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος έγινε ο καταλύτης των λύσεων σε μία σειρά από παγκόσμια προβλήματα της εποχής μας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ροή Ειδήσεων

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Επιμένει η Άγκυρα στα περί τουρκικής μειονότητας στη...

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Επιμένει η Άγκυρα στα περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη κάνοντας λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα» ...

Η τελευταία φορά του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η συντριπτική παράδοση της ΑΕΚ (vids)

Ο τελευταίος αντίπαλος της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 20 χρόνια.Ιδιαίτερης σημασίας είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ...

Επεισόδιο με αστυνομικό και θαμώνα μπαρ στην Κρήτη

Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό, ο οποίος χρησιμοποίησε μαχαίρι Ένα σοβαρό περιστατικό...