Έφτιαξαν ξύλινο μηχανισμό με δύο όπλα για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων


Σκέπασαν το μηχανισμό με λινάτσες και κλαδιά για να μην γίνεται αντιληπτός

Εξάντλησαν τη φαντασία τους δύο λαθροθήρες στη Χαλκιδική, οι οποίοι σπατάλησαν πολλές ώρες για να φτιάξουν με μαεστρία έναν ξύλινο αυτοσχέδιο μηχανισμό, με δύο όπλα, για τη θανάτωση αγριόχοιρων.

Τον μηχανισμό τοποθέτησαν μέσα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και τον σκέπασαν με λινάτσα και κλαδιά, ώστε να γίνεται δύσκολα αντιληπτός, ενώ η παγίδα που είχαν στήσει, σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, θα εκπυρσοκροτούσε αδιακρίτως εναντίον αυτού που θα τον ενεργοποιούσε.

«Το πιο σημαντικό βέβαια που δεν σκέφτηκαν είναι ότι ανά πάσα στιγμή κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεόφιλος Μυλόπουλος, πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ), ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της δράσης των λαθροθήρων.

crossorigin="anonymous">

Συγκεκριμένα, θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, με βάση πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν την προηγούμενη βδομάδα τον μηχανισμό και στη συνέχεια, ο Συντονιστής θηροφύλακας της περιοχής Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής, οργάνωσε κλιμάκιο έξι θηροφυλάκων, οι οποίοι έθεσαν υπό παρακολούθηση τον χώρο.

«Επί 12 ώρες παρακολουθούσαν και περίμεναν τους λαθροθήρες να εμφανιστούν, κάτι που έγινε έπειτα από 12 ώρες, όταν πήγαν να γεμίσουν με φυσίγγια τα δύο όπλα», λέει ο κ. Μυλόπουλος. Οι λαθροθήρες είχαν, μάλιστα, από προηγούμενη ημέρα, ρίξει καλαμπόκι στο σημείο ώστε τα αγριογούρουνα, σκύβοντας να το φάνε, να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό με εκπυρσοκρότηση δύο καραμπινών ταυτόχρονα που θα τα θανάτωνε.

όπλα

Ροή Ειδήσεων

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το φονικό σεισμό - Τουλάχιστον 2.834 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην Τουρκία - Στη Συρία, ξεπέρασαν τους...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας με σκορ 3-0, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Βόλος που...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...