Ο «Φαντομάς» με το λευκό σκούτερ προκαλεί «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αναζήτηση και η ταυτοποίηση του “Φαντομά” με το λευκό σκούτερ, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εμπλέκεται σε πληθώρα περιστατικών το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίο «θύμα” του ιδιαίτερα επικίνδυνου κακοποιού ήταν οι υπάλληλοι τράπεζας στο Νέο Φάληρο, καθώς για ακόμη μια φορά είχαμε ληστεία σε υποκατάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συναδέλφου Μιχάλη Τεζάρη η ληστεία έγινε στο Παλαιό Φάληρο στις 09:10 , όταν ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά εισέβαλε στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου και Θέτιδος και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια ο δράστης βγήκε από την τράπεζα και απομακρύνθηκε με  ένα λευκό σκούτερ μικρού κυβισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο “Φαντομάς με το λευκό σκούτερ” αναζητείται εδώ και καιρό, καθώς η χθεσινή ένοπλη ληστεία δεν ήταν η πρώτη του, με αστυνομικές πηγές να σημειώνουν στο L&O πως εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου υπάρχει τουλάχιστον σε 1-2 περιπτώσεις ληστειών σε τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως μαθαίνει το Law and Order για την υπόθεση υπάρχει ιδιαίτερα στενή δια-υπηρεσιακή συνεργασία, με Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ και φυσικά Ο.Π.Κ.Ε να παραμένουν σε εγρήγορση και ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ να θέλουν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτός ο “παρατεταμένος πονοκέφαλος” για την Αστυνομία.

Βέβαια το “βάρος” της υπόθεσης αναμένεται να “σηκώσει” για ακόμη μια φορά αφενός το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου η μελέτη μέχρι και της παραμικρής λεπτομέρειας μπορεί να φανεί καταλυτική για την εξιχνίαση της υπόθεσης και αφετέρου οι αστυνομικοί που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, με ΔΙ.ΑΣ,  και Άμεση Δράση να αποτελούν όχι άδικα την “αιχμή του δόρατος” για την Ελληνική Αστυνομία, έχοντας “τσακώσει” κατά το παρελθόν αντίστοιχους “φαντομάδες” σε στιγμές που ούτε οι ίδιοι φαντάζονταν!

Εν κατακλείδι, η μεγαλύτερη ανησυχία για τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι “μήπως μετά τα πυροτεχνήματα” υπάρξει “σιγή ιχθύος” και οι “έρευνες οδηγηθούν σε αδιέξοδο”, γεγονός που αποδίδουν αφενός στην έκταση της δημοσιότητας που συγκέντρωσε ο εν λόγω δράστης και αφετέρου σε παρόμοια περιστατικά κατά το παρελθόν, όταν αντίστοιχοι κακοποιοί παρέμειναν “υπό την σκιά” για αρκετό διάστημα έως ότου η απληστία τους και η ικανότητα των αστυνομικών τους οδήγησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Θεοκλή Ζαούτη...

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης...

ΕΛΓΑ: Προσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών

Οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠΣτην...

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Η ενημέρωση θα γίνει από τον Θεοκλή Ζαούτη και τον Δημήτρη Παρασκευή ...

Δένδιας: Ενημερώνει τα κόμματα για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Ο κύκλος των ενημερώσεων ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο ...

Γεωργιάδης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε βενζινάδικα για αθέμιτη κερδοφορία

Συστάσεις για να σταματήσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού έγιναν σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων. ...