Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ούτε ο Χρήστος ΚαλογρίτσαςΟ επιχειρηματίας με δήλωση του γνωστοποίησε την απόφαση του να μην απολογηθεί 

Ιωάννα Μάνδρου

Την απόφαση του να μην απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο γνωστοποίησαν και για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα οι συνήγοροι του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ξεκαθαρίζοντας το τοπίο για τις απολογίες των κατηγορουμένων καθώς και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα απολογηθεί.

Ο επιχειρηματίας με δήλωση του γνωστοποίησε την απόφαση του να μην απολογηθεί τονίζοντας μεταξύ άλλων,«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα είμαι παρών στο Δικαστήριο σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό σας, είχα πει. Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.».

Στη διάθεση του σεβαστού σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. 

crossorigin="anonymous">

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά. Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή» ανέφερε σε δήλωση του που ανέγνωσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του επιχειρηματία.
 
Προηγουμένως, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε τις ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και πλαστότητας του εγγράφου των μηνυμάτων μεταξύ των δυο πλευρών,κλείνοντας το κεφάλαιο της αμφισβήτησης των μηνυμάτων που προσκομίστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία της σχέσεως Παππά – Καλογρίτσα οι συνήγοοροι του επιχειρηματία.

Απο την πλευρά της η Εισαγγελέας της έδρας Ολγα Σμυρλή, διευκρίνισε απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για την πρόταση της περί διαβίβασης των πρακτικών με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα στον εισαγγελέα, ότι ζήτησε να διαβιβαστούν για να ελεγχθούν όλα και η κατάθεση και το περιεχόμενο της.

Ροή Ειδήσεων

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο του κτιρίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς...