Οικονόμου: Υποκριτικό το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει ο κ. ΤσίπραςΣτην τοποθέτησή του επί της πρότασης δυσπιστίας που συζητείται στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι, οι επισυνδέσεις δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε πιο μάταιο, πιο ψεύτικο και ποιο ματαιόδοξο από το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει επί μήνες ο κ. Τσίπρας σχετικά με τα παράνομα λογισμικά και τις επισυνδέσεις» τόνισε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ματαιότητα, η υποκρισία και το ψέμα» είπε ο υφυπουργός «αφορούν κάτι συγκεκριμένο. Την εμμονή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τεκμήρια να αποδώσουν στον Πρωθυπουργό χαρακτηρισμούς όπως «εγκέφαλος κυκλώματος», «αρχηγός συμμορίας», αυτός που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα για να του ελέγχει και να τους εκβιάζει». Αυτή, είπε ο κ. Οικονόμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «η εμμονή σας. Και αυτή καυτηριάζουμε και αναδεικνύουμε από την πρώτη στιγμή. Μια εμμονή να αποδίδεται χωρίς στοιχεία και τεκμήρια αήθης χαρακτηρισμούς στον Πρωθυπουργό»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρα, είπε «προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι δεν ζουν στην Ελλάδα αλλά σε μια ανελεύθερη τριτοκοσμική χώρα, περίπου δικτατορίας». Μια επιλογή «απόδειξης απόλυτης αλαζονείας και αμετροέπειας που έχετε».

Αναφερόμενος στις επισυνδέσεις, είπε ότι «ρητά και κατηγορηματικά δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Το λέμε σταθερά και καθαρά από την πρώτη στιγμή. Από τον Αύγουστο, η Κυβέρνηση πήρε θέση διαυγή, σαφή και καθαρή. Απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες. Πήρε θεσμικές πρωτοβουλίες. Θωράκισε θεσμικά κρίσιμους τομείς και φορείς του Κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΥΠ. Παράλληλα στηρίζει και συνδράμει ενεργά το έργο της δικαιοσύνης, στην προσπάθεια πλήρους διαλεύκανσης κάθε πτυχής της υπόθεσης αυτής. Είμαστε οι πρώτοι που λόγω των πολιτικών μας αρχών αλλά και της θεσμικής μας ευθύνης, θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή».

crossorigin="anonymous">

Υπογράμμισε «πως καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν έχει περιέλθει στην γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμία και κανένα». Αντίθετα, όμως, παρατήρησε ο κ. Οικονόμου «εδώ και πάρα πολύ καιρό, ρυπαρά δίκτυα, συστηματικά και προνομοιακά διοχετεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις τα στοιχεία αυτά».

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά τα ρυπαρά δίκτυα , για τα οποία αναρωτήθηκε και ο κ. Τσίπρας, να τα αναζητήσετε σε εκείνους «που κατέχουν αυτό το υποτιθέμενο υλικό, που το “κόβουν και το ράβουν” αναδημοσιεύοντάς το κάθε λίγο. Τα αποτελούν, εκείνοι που το είχαν στην διάθεσή τους (εν. το υλικό αυτό) και οι πραγματευτάδες που το διακινούν στον ένα και στον άλλο. Αυτά είναι τα ρυπαρά δίκτυα. Τώρα, εάν θέλετε και ονόματα , σας προτείνω να ξεκινήσετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας. Ρωτήστε αυτούς που τα έχουν, ποιοι τους τα δώσανε και εκείνοι που τους τα δώσανε από πού τα πήραν. Αυτός είναι ο δρόμος, εάν θέλετε ονόματα, για να καταλάβετε ποια είναι τα ρυπαρά δίκτυα» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο υφυπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μανιωδώς επιδιώκει και σε αυτή την υπόθεση να προηγηθεί η πολιτική διαχείριση από την δικαστική διερεύνηση» Γι αυτό και υπήρξε αυτό το κακοσκηνοθετημένο έργο, της επίσκεψης στην ΑΔΑΕ, η αιφνίδια επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η σημερινή μελοδραματική τοποθέτηση του κ. Τσίπρα και η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας»

Ροή Ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. ...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για τους οποίους το 2021 ήταν μία καταστροφική χρονιά, με απώλεια εκατομμυρίων λόγω της ακαρπίας. Η...