Χ. Καστανίδης: Μεγαλειώδης πράξη εάν ο πρωθυπουργός ζητούσε συγγνώμηΟ κ. Καστανίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συσκοτίσει την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενώ υπεραμύνθηκε πλήρως των χειρισμών του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, τονίζοντας ότι έχει εκ του συντάγματος υποχρέωση να ελέγξει τους παρόχους και να ενημερώσει Βουλή και αρχηγούς κομμάτων .

«Θα ήταν μεγαλειώδης πράξη, αν ο πρωθυπουργός έλεγε έκανα λάθος, μου ξέφυγαν πράγματα και ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό, δεν θα επαναληφθεί και εγώ ο ίδιος μαζί με όλη την αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα, θα κάνω ότι μπορώ να διορθώσω τα πράγματα. Θα ήταν μεγαλειώδης ηθική και πολιτική πράξη».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης στη βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Πάνω από την αίθουσα πλανάται μια λέξη. Τσίπα. Και πλανάται γιατί λείπει από την αίθουσα, το δημόσιο διάλογο, και από την ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Καστανίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συσκοτίσει αντί να βοηθήσει να φωτιστεί η σκοτεινή υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενώ υπεραμύνθηκε πλήρως των χειρισμών του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου τονίζοντας ότι έχει εκ του συντάγματος υποχρέωση να ελέγξει τους παρόχους και να ενημερώσει βουλή και αρχηγούς κομμάτων .

crossorigin="anonymous">

Όπως είπε ο κ. Καστανίδης ο κ. Ράμμος δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποδίδοντας τις σε αμάθεια και ημιμάθεια.

«Όταν ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ζήτησε να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , με πρόταση που απευθυνόταν και στον πρόεδρο της βουλή, η απάντηση του προέδρου του Κοινοβουλίου ήταν, ουδείς προσέρχεται αυτόκλητος για να την ενημερώσει.

Και την επόμενη μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφραζε το παράπονο γιατί δεν ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ τον πρωθυπουργό. Ερωτώ. Στη περίπτωση του πρωθυπουργού θα προσερχόταν, κατά τη δήλωση του προέδρου της βουλής, αυτόκλητος να τον ενημερώσει;»

Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των...

Απολογία Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων» τις...

Θεσσαλονίκη: Τον κάρφωσε με αιχμηρό αντικείμενο μέσα σε κουρείο

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, φέρεται να τραυμάτισε...

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Με σχεδιαστικά κόλπα «παγιδεύουν» τους καταναλωτές 4 στις 10 ιστοσελίδες στην ΕΕ

Σχεδόν 4 στις 10 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών πωλήσεων περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα λεγόμενα «σκοτεινά μοτίβα» (dark patterns), δηλαδή παραπλανητικά μοτίβα σχεδίασης της ιστοσελίδας...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των Ταλιμπάν σχετικά με την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γυναικών προχωρά η Κοπεγχάγη, η οποία ανακοίνωσε...

Απολογία Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων» τις καταγγελίες σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο εδώλιο « διότι βρέθηκε απέναντι στη διαφθορά και...