Ποιους έχει εξαπατήσει ο Μάξιμος ΣαράφηςΤους υπόσχονταν μεγάλα δάνεια με ευνοϊκές ρυθμίσεις από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φυσικά με το αζημίωτο.

Του Μάκη Συνοδινού

Εγκέφαλος μιας καλοστημένης απάτης που εξαπατούσε επιχειρηματίες και προκάλεσε οικονομική ζημιά στα θύματα περίπου 800.000 ευρώ, φέρεται να είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης» κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεστεμπεσίδης.

Εκμεταλευόμενος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη μη χορήγηση μεγάλων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, ο Δεστεμπεσίδης και οι συνεργοί του μέσω μιας ανύπαρκτης εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έταζαν δάνεια στα υποψήφια θύματα τους ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Μάλιστα προκειμένου να γίνονται πιστευτοί στους επιχειρηματίες που προσέλκυαν είχαν δημιουργήσει και site της εταιρείας με την επωνυμία Zahrat-commercial. 

Σύμφωνα ωστόσο με την αστυνομία η διεύθυνση που αναγράφεται στον ιστότοπο δεν είναι αληθής ενώ τα ραντεβού με τους πελάτες γίνονταν σε γραφειο στην Πανεπιστημίου.

crossorigin="anonymous">

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δράστες παρουσιάζονταν ως σωτήρες στους επιχειρηματίες που ήθελαν δάνειο και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις ελληνικές τράπεζες.

Τους υπόσχονταν μεγάλα δάνεια με ευνοϊκές ρυθμίσεις από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φυσικά με το αζημίωτο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως για την μεσολάβηση στην τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η σπείρα είχε τιμοκατάλογο τον οποίο πολλοί επιχειρηματίες πλήρωσαν χωρίς όμως ποτέ να γίνουν αποδέκτες των δανείων που περίμεναν.

Ροή Ειδήσεων

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ,...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία...

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης – Το Καλάθι έχει πετύχει τόνισε ο Α. Γεωργιάδης

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «Δικαίωμα...

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία. ...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και το εμπάργκο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ από τις...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία σήμερα γύρω στις 10 μ.μ. με επίκεντρο τη μεθόριο Συρίας-Λιβάνου.Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός στη...