Πληροφοριές για ζημιές στη νεότερη Τουρκική φρεγάτα μετά από επακούμβηση με Ελληνική

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επακούμβηση της Ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την Τουρκική φρεγάτα KEMAL μια από τις νεότερες φρεγάτες του Τουρκικού στόλου.

Η αναφορά του πρωθυπουργού για κίνδυνο ατυχήματος στο διάγγελμά του δεν ήταν τυχαία.

Από την επακούμβηση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες όπου στο Τουρκικό πλοίο ήταν εκτεταμένες με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ναυπηγείο.

Το χρονικό

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ να πλησιάσει το ερευνητικό ORUC REIS και πήραν το μάθημα τους, μιας και το ελληνικό πλήρωμα επέδειξε ετοιμότητα και πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Αυτά συμβαίνουν όταν τόσα πολλά πλοία ,βρίσκονται σε τόσο μικρό χώρο, για τόσες ημέρες.

Στην Αθήνα επελέγησαν οι χαμηλοί τόνοι και το θέμα αντιμετωπίστηκε μάλλον με δισταγμό σε μια λογική αποκλιμάκωσης. Η αναφορά του  πρωθυπουργού  στο αποψινό διάγγελμα του για ατύχημα δεν ήταν τυχαία και επιβεβαιώνει το σημερινό γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει επίσημη αναφορά.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ,  είχε βρεθεί δίπλα στο Oruc Reis τις τελευταίες ώρες, καθώς άλλαξε τα πλοία Νικηφόρος Φωκάς και Κανάρης, τα οποία ήταν τα πρώτα που έσπευσαν στο τουρκικό ερευνητικό όταν έπλεε πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ροή Ειδήσεων

Αμείωτη ένταση στα μέτωπα Λιβάνου και Γάζας

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Γάζα. Σειρήνες από...

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ο απολογισμός οικονομικού έτους 2023

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο...

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι

«Εμείς θα είμαστε δυναμικά και μέσα και εκτός...

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ούτε...

Αμείωτη ένταση στα μέτωπα Λιβάνου και Γάζας

Πολύνεκροι βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Γάζα. Σειρήνες από το πρωί σε βόρειο και κεντρικό Ισραήλ. Νεκρός ο επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα. Διέφυγε στην...

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε ο απολογισμός οικονομικού έτους 2023

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός-ισολογισμός του οικονομικού έτους 2023 του δήμου Αθηναίων ...

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι

«Εμείς θα είμαστε δυναμικά και μέσα και εκτός της Βουλής απέναντι σε μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται αλαζονικά και προς εμάς και προς τα...