Πληροφοριές για ζημιές στη νεότερη Τουρκική φρεγάτα μετά από επακούμβηση με Ελληνική

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επακούμβηση της Ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την Τουρκική φρεγάτα KEMAL μια από τις νεότερες φρεγάτες του Τουρκικού στόλου.

Η αναφορά του πρωθυπουργού για κίνδυνο ατυχήματος στο διάγγελμά του δεν ήταν τυχαία.

Από την επακούμβηση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες όπου στο Τουρκικό πλοίο ήταν εκτεταμένες με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ναυπηγείο.

Το χρονικό

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ να πλησιάσει το ερευνητικό ORUC REIS και πήραν το μάθημα τους, μιας και το ελληνικό πλήρωμα επέδειξε ετοιμότητα και πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Αυτά συμβαίνουν όταν τόσα πολλά πλοία ,βρίσκονται σε τόσο μικρό χώρο, για τόσες ημέρες.

Στην Αθήνα επελέγησαν οι χαμηλοί τόνοι και το θέμα αντιμετωπίστηκε μάλλον με δισταγμό σε μια λογική αποκλιμάκωσης. Η αναφορά του  πρωθυπουργού  στο αποψινό διάγγελμα του για ατύχημα δεν ήταν τυχαία και επιβεβαιώνει το σημερινό γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει επίσημη αναφορά.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ,  είχε βρεθεί δίπλα στο Oruc Reis τις τελευταίες ώρες, καθώς άλλαξε τα πλοία Νικηφόρος Φωκάς και Κανάρης, τα οποία ήταν τα πρώτα που έσπευσαν στο τουρκικό ερευνητικό όταν έπλεε πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ροή Ειδήσεων

Στην ΑΔΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Ζήτησε τα στοιχεία για κάθε άρση απορρήτου που...

Η Ισπανία επέστρεψε… μισή από το Κατάρ (vids)

Νωρίτερα από το αναμενόμενο, η εθνική Ισπανίας επέστρεψε…σπίτι...

Podcast ΒΑΒΕΛ – Πάνος Τσακλόγλου: Έκδοση συντάξεων σε 60 μέρες

Οι τελευταίες συντάξεις της φετινής χρονιάς που εκδόθηκαν...

Στην ΑΔΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Ζήτησε τα στοιχεία για κάθε άρση απορρήτου που αφορά πολιτικούς, δημοσιογράφους, ηγεσία των ΕΔ - «Με την εθνική ασφάλεια, παιχνίδια δεν πρόκειται να...

Πατέρας 16χρονου Ρομά: Δεν έπρεπε να πυροβολήσει το παιδί μου – Ζητάμε δικαίωση

Σε τραγική κατάσταση παρουσιάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι γονείς του...

Η Ισπανία επέστρεψε… μισή από το Κατάρ (vids)

Νωρίτερα από το αναμενόμενο, η εθνική Ισπανίας επέστρεψε…σπίτι της, μετά το χθεσινό αποκλεισμό στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Μαρόκο,...