Υπηρεσιακή κυβέρνηση – Τα επικρατέστερα ονόματα



Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ηδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επιπλέον, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ,  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.

Το χρονοδιάγραμμα έως τις νέες εκλογές

Την Πέμπτη 25 Μαΐου θα οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Παρασκευή 26 Μαΐου αναμένεται να ορκιστεί. 

Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται επίσης θα ορκιστεί και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής και στη συνέχεια μέσα στην ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Η κακοκαιρία Boris «χτύπησε» την Ιταλία – Αγνοούμενοι και πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια

Τα σχολεία σε όλη την Εμίλια-Ρομάνια έκλεισαν, δρόμοι επλήγησαν από κατολισθήσεις και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία. ...

Φυλή: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό: Όπλα, λίρες και συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής ...

Σάλος στο Χ για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Τον χορτασμένο μην τον φοβάσαι, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι»

Στο φόντο της φωτογραφίας με το γράφημα από δημοσκόπηση φαινόταν μια εσωτερική πισίνα, κάτι που παρατήρησαν οι χρήστες του X, το οποίο πήρε...