Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη – ΚΚΕ στη Βουλή για το εργασιακό



Συνέχεια είχε σήμερα η σύγκρουση με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο που ξεκίνησε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και το ΚΚΕ, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς και ύβρεις

Συνέχεια είχε σήμερα η σύγκρουση με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο που ξεκίνησε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και το ΚΚΕ, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «καραμπουζουκλήδες» συνδικαλιστές που θα συλλαμβάνονται όταν θα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων με τον Θανάση Παφίλη να απαντά με χαρακτηρισμούς όπως «ξεφτίλες» και «δεν κωλώνουμε».

«Όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έγινε κουρέλι. Έτσι και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά την τοποθέτησή του στο σχέδιο νόμου του «για την ενίσχυση της εργασίας-Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» στην Ολομέλεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της ανταπόκρισης των εργαζομένων στην χθεσινή απεργία από τον υπουργό Εργασίας και τους βουλευτές της ΝΔ, υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι, τελικά όμως απέργησαν, πήραν μέρος σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Και ήθελαν να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι και αυτούς. Εμείς τους καλούμε να πάνε στα ταξικά σωματεία, να συσπειρωθούν και να πετάξουν τους εργατοπατέρες και τους υπηρέτες του κεφαλαίου, γιατί τέτοιοι είναι της ΓΣΕΕ που ψήφισε η ΠΑΣΚΕ μαζί με την ΔΑΚΕ κατά της απεργίας» Ο κ. Παφίλης είπε πως «οι εργαζόμενοι μαζί με τα ταξικά τους σωματεία έχουν την δύναμη να παλέψουν και να κυρώσουν αυτά τα νομοσχέδια. Και αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη δεν θα περάσει, όπως και ο νόμος Χατζηδάκη που έγινε κουρέλι στην πράξη». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην μας απειλείτε γιατί εμείς δεν απειλούμαστε».

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα σωματείο, ούτε μια ομοσπονδία που να συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο». Χαρακτήρισε «ξεφτίλα το να μας λέτε ότι στην χθεσινή απεργία συμμετείχαν “εργατοπατέρες” όταν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν ήταν χιλιάδες» και ανέφερε πως «στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, η συμμετοχή ήταν στο 70%, σε ορισμένους χώρους όπως στην εταιρεία “ΜΙΜΙΚΟΣ” και “ΚΕΛΑΪΤΗΣ” που είναι μεγάλες μονάδες, η συμμετοχή ήταν 100%, όπως και στην 3Ε- Coca Cola, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ και ΤΑSTY η συμμετοχή έφτασε στο 80%! Στην εταιρεία “ΖΑΓΟΡΙ” 90% και δεν μπήκε ούτε ένας εργαζόμενος, μόνο τα στελέχη της επιχείρησης. Οι κατασκευαστικές εταιρείες χθες νέκρωσαν, όπως και όλα τα εμβληματικά έργα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε «εάν κανείς μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει 13 ώρες στην οικοδομή. Θα καταλάβαινε ότι αυτό είναι παιχνίδι με το θάνατο κάθε μέρα. Και αυτό το αντιλαμβάνονται αυτοί οι εργαζόμενοι, για αυτό δόθηκε χθες αποφασιστική απάντηση, καταδικάζοντας αυτό το αντεργατικό έκτρωμα και χωρίς την ηγετική ομάδα της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, που είναι τσιράκι της εργοδοσίας».

Ο κ. Παφίλης είπε ότι «η εργατική αντίδραση όπως και σε όλη την Ευρώπη και Αμερική ξεσηκώνεται» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, γιατί αυτοί που σας ψηφίσουν, αυτοί θα σας κυνηγήσουν». Προειδοποιώντας ότι «αυτό το εργατικό ρυάκι που λέτε εσείς, θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει όλους σας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο γραμματέας και οι βουλευτές του ΚΚΕ «έκαναν φύλλο και φτερό το νομοσχέδιό σας» σημειώνοντας πως «το 2023, μόνο και μόνο να μιλάς για 13 ώρες εργασία δείχνει το φρικαλέο πρόσωπο της πολιτικής σας. Και μάλιστα, να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το θέλει ο εργαζόμενος».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ καταθέτοντας στα Πρακτικά, άρθρο της «Εφ.Συν» που σήμερα, όπως είπε, αναφέρει ότι η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση «ήταν μια ακόμη αποτυχημένη απεργία με κριτήριο τα ποσοστά συμμετοχής…». Επιπροσθέτως, ο υπουργός επισήμανε ότι σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναγράφεται ότι η πορεία χθες στην Θεσσαλονίκη δεν είχε κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (άρα εναντίον της κυβέρνησης), «αλλά πήγατε και διαμαρτυρηθήκατε κατά του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που δεν σας ακολούθησε». Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι «επειδή με ρωτάτε να σας πω ένα σωματείο που είναι υπέρ του νομοσχεδίου, να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, επί μισή ώρα σήμερα έδινε συνέντευξη, όπου υποστήριζε τα θετικά του νομοσχέδιου» και πρόσθεσε: «Είναι δικαίωμα να συμπαθείτε ή όχι τον κ. Παναγόπουλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ και αν δεν τον ήθελαν τα σωματεία των εργαζομένων από κάτω, θα τον ανέτρεπαν. Αυτός εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για να είμαστε συνεννοημένοι». Ο υπουργός υπογράμμισε πως «ο νόμος που λέει ότι όποιος, σε απεργία, παρεμποδίσει εργαζόμενο που θέλει να εργαστεί, από την ώρα που θα ψηφιστεί από την Βουλή θα εφαρμοστεί. Σε ένα κράτος οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται. Το δημοκρατικό κράτος δεν είναι ένα αδύναμο κράτος. Είναι ένα κράτος όπου οι νόμοι του αποφασίζονται δημοκρατικά και εφαρμόζονται».

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

COP29: Συμφωνία για καταβολή 300 δισ. ετησίως στις φτωχότερες χώρες – Σφοδρές αντιδράσεις

Για ένα «απελπιστικά μικρό ποσό"» έκανε λόγο η εκπρόσωπος των 45 φτωχότερων χωρών του κόσμου, Λίλα Ναντάν, από την Ινδία ...

Μαρινάκης: Δηλώσεις για Καραμανλή και Σαμαρά

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε μια πάρα πολύ ήπια ομιλία, ενωτική ομιλία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του ...