Πρατήριο διοχέτευε λαθραία καύσιμα – Κατασχέθηκαν 14.800 λίτρα αμόλυβδης

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών εκροών

Σημειώνεται πως συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα και κατασχέθηκαν 76.120 ευρώ.

Αναλυτικά:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο διοχέτευε στην αγορά λαθραία καύσιμα.

Το συγκεκριμένο πρατήριο διατηρούσε δύο κρυφές υπόγειες δεξαμενές με λαθραία καύσιμα, καθώς και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπός) για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, Οργάνωσης της Αγοράς Πετρελαιοειδών και Ανταγωνισμού, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καθώς και ιδιοκτήτρια βυτιοφόρου οχήματος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης (Σ.Ε.Κ.), εντοπίστηκε βυτιοφόρο όχημα να εφοδιάζει με λαθραία καύσιμα, μέσω ειδικού ακροσωληνίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος, τις δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές.

Παράλληλα, στον χώρο του πρατηρίου, βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου επιτυγχάνονταν η εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου καθώς και υπολογιστής, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος και παρακολουθούσε τη διακίνηση καυσίμων από τις δυο παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 14.800 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων,
  • 76.120 ευρώ,
  • τηλεχειριστήριο-μπουτόν και usb stick,
  • σκληρός δίσκος,
  • ρελέ αυτοματισμού διπλό,
  • διακόπτης για ηλεκτρονικό πινάκα (μονό),
  • βυτιοφόρο όχημα,
  • μπλοκάκι σημειώσεων και 3 κινητά τηλέφωνα.

Συνδρομή στον έλεγχο παρείχαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.), της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας και Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Λήφθηκαν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για να πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές ελεγκτικές επαληθεύσεις και να διαπιστωθεί η ποσότητα λαθραίων καυσίμων που διακινήθηκε εκτός συστήματος εισροών – εκροών, ενώ επιπλέον σφραγίστηκαν οι αντλίες του πρατηρίου.

Το τηλεχειριστήριο, το usb stick και ο σκληρός δίσκος θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Ευρωπαίοι πυροσβέστες στη μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των Ρουμάνων, των...

Φλώρινα: Αρδευτικά έργα ύψους 41,5 εκατ. ευρώ

Η Φλώρινα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την διαχείριση...

Ρωσικό ναυτικό: Βύθισαν δικό τους πλοίο ανοιχτά της Μαριούπολης

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το αποβατικό σκάφος...

ΕΥ Ελλάδος: Πάνω από 1200 θέσεις εργασιας τα τελευταία χρόνια

Η ΕΥ Ελλάδος, έχοντας τοποθετήσει την τεχνολογία στο...

Ευρωπαίοι πυροσβέστες στη μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των Ρουμάνων, των Γάλλων και των Βουλγάρων θα αποτελείται από μηχανοκίνητα τμήματα με δικά τους οχήματα ενώ των...

Φλώρινα: Αρδευτικά έργα ύψους 41,5 εκατ. ευρώ

Η Φλώρινα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την διαχείριση των υδατικών πόρωνΑρδευτικά έργα που δίνουν λύση στο πρόβλημα της Φλώρινας, προϋπολογισμού μελέτης 41.500.000,00 ευρώ,...

Ρωσικό ναυτικό: Βύθισαν δικό τους πλοίο ανοιχτά της Μαριούπολης

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το αποβατικό σκάφος χτύπησε σε ρωσική θαλάσσια νάρκη. ...