Στα 13,5 ευρώ η τιμή του οβελία- Αυξημένη κίνηση στη Βαρβάκειο

Μια ανάσα πριν την Mεγάλη Eβδομάδα και οι καταναλωτές βγαίνουν στις αγορές προκειμένου να κάνουν έρευνα αγοράς αλλά και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

«Οι τιμές είναι απλησίαστες και δεν θα αγοράσουμε αρνί φέτος» λένε πολλοί καταναλωτές, κυρίως συνταξιούχοι, που μιλήσαμε μαζί τους στην πιο μεγάλη αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο.

Οι κρεοπώλες από την πλευρά τους μιλάνε για παγωμένη αγορά και ελπίζουν η κίνηση να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες με αποκορύφωμα την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη.

Όσο για τις τιμές του παραδοσιακού οβελία; Η τιμή του εξαρτάται, αναλόγως την ποιότητα που θα ζητήσει ο καταναλωτής εξηγούν. Ελληνικό κορυφαίας ποιότητας αρνί αυτή τη στιγμή πωλείται 13-13,50 το κιλό στην Βαρβάκειο αγορά.

Ωστόσο ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει και με 8 ευρώ το κιλό τρίτης όμως ή τέταρτης κατηγορίας.

Μια άλλη επιλογή πιο φτηνή είναι τα κομμάτια αρνιού που πωλούνται 5-6 ευρώ το κιλό.

Σε ερώτηση για το αν θα παρατηρηθούν ελλείψεις στην αγορά φέτος όσον αφορά τον οβελία , οι κρεοπώλες είναι επιφυλακτικοί καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά «όταν ζητάμε 50 αρνιά και μας στέλνουν 10 είμαστε επιφυλακτικοί για το αν θα φτάσουν τα εμπορεύματα».

Θα εξαρτηθεί όμως από την ζήτηση που θα παρατηρηθεί την επόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, επισημαίνει στο skai.gr ο κ. Γιωργος Πιρλιμπός που διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα κρεοπωλεία στην Βαρβάκειο.

Πασχαλινό τραπέζι όμως δε νοείται και χωρίς οπωροκηπευτικά, όπου εκεί τα πράγματα σύμφωνα με τους μανάβηδες τα νέα είναι πιο αισιόδοξα.

Μπορεί οι ανατιμήσεις λόγω του χιονιά να έκαναν βασικά οπωροκηπευτικά, όπως το μαρούλι, απλησίαστα καθώς η τιμή του εκτοξεύτηκε πάνω από 1 ευρώ,  ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ματθαίο Τσουπάκη που διατηρεί μανάβικο στην Βαρβάκειο οι τιμές έχουν ομαλοποιηθεί και δεν είναι απαγορευτικές για τη τσέπη της νοικοκυράς.

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...