Live η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό



Παλινωδία η στάση της αντιπολίτευσης για την επιστολική ψήφο- Επιδιώκουμε την προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν – Μιλάμε για κάτι που ισχύει ήδη σε 36 χώρες- Εξηγήσαμε επαρκώς τι δεν κάνει το νομοσχέδιο – Όχι σε “γονέας 1- γονέας 2” – Σέβομαι απόλυτα τις θέσεις της Εκκλησίας, θέμα της Πολιτείας οι ρυθμίσεις

Με κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο και ειδικότερα στην άρνησή της να ψηφίσει την τροπολογία για το δικαίωμα των ομογενών να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές ξεκίνησε την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, πρόκειται για παλινωδία και εφόσον η τροπολογία απορριφθεί σήμερα, η κυβέρνηση θα την επαναφέρει μετά τις ευρωεκλογές. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική μεταρρύθμιση την επιστολική ψήφο λέγοντας ότι διευκολύνει τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν.

«Πιστεύω είναι μια σημαντική ευκαιρία συναίνεσης και δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί γυρίζουν την πλάτη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά απορώ με την παλινωδία και με τη σκόνη που σηκώθηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου με αφορμή μια τροπολογία. Ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης γίνεται ένα ιστορικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου καταρχάς στις ευρωεκλογές και αργά ή γρήγορα θα επεκταθεί και στις εθνικές εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά στα μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας και των νέων ζευγαριών που ανακοινώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα και στηρίζει τις οικογένειες.

Κράτος δικαίου δεν νοείται χωρίς τη γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης, είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη που εισηγείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός. 

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός του υπουργικού συμβουλίου, γι’ αυτό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις όσων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις προωθούμενες ρυθμίσεις. «Οι αλλαγές είναι κρίσιμες», είπε χαρακτηριστικά.

Εχουμε συζητήσει εκτενώς ήδη με τους βουλευτές μας για την ισότητα στο γάμο, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών που ήδη υπάρχουν, μιλάμε για κάτι που ισχύει σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους. Συζητήσαμε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην κοινωνία, αλλά και στα κόμματα. Ειδικά για την Εκκλησία, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι σέβεται τις απόψεις της Εκκλησίας, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα είναι της Πολιτείας. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ρύθμιση δεν εισάγει όρους όπως γονέας 1 και γονέας 2, ξεκαθαρίζεται τι θα ισχύει με την παρένθεση κύηση και είπε χαρακτηριστικά ότι στο εξής οι ομόφυλοι γονείς θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. 

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

ΟΗΕ: Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά πριν φθάσουν στον Λίβανο

Τι αναφέρει η λιβανέζικη διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας από κατολίσθηση   ...

Γεραπετρίτης: Το επιτελικό κράτος έχει αλλάξει το υπόδειγμα διακυβέρνησης στη χώρα

«Φταίει το επιτελικό κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει υδροδότηση ένα χωριό, για το γεγονός ότι έπεσε πολύ χιόνι ή πολύ βροχή»,...