Την αισιοδοξία της για την τουριστική σεζόν εξέφρασε η Σ. Ζαχαράκη

Στη δυναμική όπως είπε εικόνα του υπουργείου Τουρισμού και στην κατεύθυνση που έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “να βρισκόμαστε όπου μπορεί να ακουστεί η Ελλάδα, και βέβαια να ενδυναμώνεται το μήνυμα της τουριστικής μας ταυτότητας” αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, κατά την ομιλία της στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο. Η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι ο ελληνικός τουρισμός για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται απέναντι σε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Μιλώντας για το καλοκαίρι του 2021, που “ανοίξαμε τα πανιά μας στις 15 Μαΐου με στόχο να φτάσουμε το 50%, το ξεπεράσαμε, φτάσαμε στο 60% και πλέον 11 δισεκατομμύρια μπήκαν στα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τον τουρισμό”, εξέφρασε την αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν, υπό την πίεση και του πολέμου στην Ουκρανία.

“Πράγματι υπήρξε ένα πάγωμα, ένα μούδιασμα τις τρεις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Φαίνεται όμως ότι τώρα το κλίμα αναθερμαίνεται και πραγματικά βλέπουμε τους ξενοδόχους μας, όλους τους ανθρώπους στην αλυσίδα της φιλοξενίας, να χαμογελούν έχοντας προφανώς τον προβληματισμό για την αύξηση των λειτουργικών εξόδων” είπε η κυρία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι “επιδιώκουμε καλύτερα αποτελέσματα”.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιείται και στα έργα προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ που σχεδιάζονται και αφορούν έργα υποδομών για τον θαλάσσιο τουρισμό, για τις μαρίνες, τον ορεινό τουρισμό, τα χιονοδρομικά κέντρα, την προσβασιμότητα στα μονοπάτια, έργα για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, την ψηφιοποίηση αλλά και την τουριστική εκπαίδευση.

“Θα βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να βελτιώσουμε την τουριστική εκπαίδευση. Έχουμε πάρει πάνω από μισό εκατομμύριο τεχνική βοήθεια για τον ανασχεδιασμό τής τουριστικής εκπαίδευσης και βέβαια την ίδια στιγμή θα έχουμε ένα πρόγραμμα 47 εκατομμυρίων για τις νέες δεξιότητες, αλλά και τις υπάρχουσες δεξιότητες για την αναβάθμιση 20.000 ανέργων και εποχικά εργαζομένων” ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη, που μίλησε και για τα επισκέψιμα οινοποιεία, ελαιοτριβεία, ζυθοποιεία και τυροκομεία, προσθέτοντας ότι “πολύ σύντομα θα έχουμε τις υπουργικές αποφάσεις και τα σήματα για να μπορούν να βοηθήσουν και την επιχειρηματική δράση των παραγωγών μας”.

Ροή Ειδήσεων

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος...

Μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε πρωινή ενημέρωση ότι...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντηλιακού λόγω ήπιων παρενεργειών

Την ανάκληση παρτίδας αντηλιακού που μπορεί να προκαλέσει κοκκίνισμα στο δέρμα ή κάψιμο ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2022) ο ΕΟΦ. Πρόκειται για το αντηλιακό Babe Super Fluid...

Αυτά είναι τα πρώτα θύματα του που ταυτοποιήθηκαν

Τουλάχιστον τέσσερα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 19 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί, έχουν ταυτοποιηθεί, όπως μεταδίδουν...

Ρόδος: Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος μοτοσυκλετιστής

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος οδηγός του δικύκλου που λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το όχημά του...