Δείτε live: Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας



Δεν μιλήσαμε όσο έπρεπε για την τραγωδία και τα αίτια της, αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης. Πολιτικές δυνάμεις όμως είπε, μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου

Αυτή την ώρα τοποθετείται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απευθύνομαι σε όλους και σε όλες ως πολίτης, ως πρωθυπουργός, ως πατέρας, θέλω να με ακούσετε με την καρδιά και το μυαλό. Οι κραυγές και αλληλοκατηγορίες οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μην πιστεύουν κανέναν και τίποτε. Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό. Το μοιραίο βράδυ διαχρονικά κενά του κράτους συναντηθήκαν με το ανθρώπινο λάθος. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση και πολιτικό λάβαρο της τραγωδίας.

Δεν μιλήσαμε όσο έπρεπε για την τραγωδία και τα αίτια της, αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης. Πολιτικές δυνάμεις όμως είπε, μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου.

Αναγνωρίζω ότι απέναντι μου απευθύνομαι σε μια κοινωνία καχύποπτη και θυμωμένη. Αναλαμβάνω να πω την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι και να κριθώ γι’ αυτά που θα πω. Όλες οι συζητήσεις των σταθμαρχών δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος γραμμή και αυτό ακούγεται. Αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το δυστύχημα; υπάρχει ένας άνθρωπος που να το πιστεύει αυτό; 

Σπεύσαμε, λέει, συνειδητά να μπαζώσουμε και ότι ήταν κυβερνητική απόφαση, για να συγκαλύψουμε αναρωτιέμαι, τι ακριβώς με το μπάζωμα. Εκείνη τη στιγμή το μέλημα το συνεργείων ήταν να σηκώσουμε τα βαγόνια για να βρούμε ποιοι ήταν από κάτω. Το μπάζωμα έγινε από την πλευρά της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όχι της εμπορικής.   

Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι η πρώτη σκέψη μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους; Δεν ντρέπεστε; Αυτή ήταν η έγνοια μου, πώς θα πειράξω τους διαλόγους; 

Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω την αλήθεια ότι ουδέποτε δόθηκε ουδεμία εντολή. Σας λέω την αλήθεια, και δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε. Παντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες.

Η σύμβαση υπεγράφη το 717 υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, ο κ. Σπίρτζης ως υπουργός έδωσε έξι παρατάσεις και την σπάσατε σε δυο κομμάτια, μια σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Ο υπουργός ή θα καταργούσε τη σύμβαση, ή θα πήγαινε στην ολοκλήρωση της. Η απόφαση, και σωστά, ήταν να ολοκληρωθεί η 717.  

Ποτέ δεν κινήθηκε μεγαλύτερη ταχύτητα η Δικαιοσύνη από την υπόθεση των Τεμπών, αντίθετα με άλλες υποθέσεις. Να μην μιλήσουμε για άλλες υποθέσεις. Καταψηφίσατε διάταξη για τα τηλεφωνήματα, και λέτε ότι παρεμποδίζουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.     

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

ΟΗΕ: Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά πριν φθάσουν στον Λίβανο

Τι αναφέρει η λιβανέζικη διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας από κατολίσθηση   ...

Γεραπετρίτης: Το επιτελικό κράτος έχει αλλάξει το υπόδειγμα διακυβέρνησης στη χώρα

«Φταίει το επιτελικό κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει υδροδότηση ένα χωριό, για το γεγονός ότι έπεσε πολύ χιόνι ή πολύ βροχή»,...