Νέα επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του Αντώνη Συκάρη από τα 7.400 μέτρα!

Έχουν περάσει έξι μέρες από το μοιραίο ξημέρωμα της 12 Απριλίου, όταν ο Αντώνης Συκάρης, ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, άφηνε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλαΐα, λίγο αφού σε κατακτήσει την κορυφή του όρους Νταουλαγκίρι.

Από εκείνη την ημέρα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει να ανασυρθεί η σορός του, από το καταφύγιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Έλληνας ορειβάτης, σε υψόμετρο 7.400 μέτρων.

«Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του πατέρα μου» λέει στο newsit.gr ο γιος του κορυφαίου ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη. «Λόγω καιρού δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν. Δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν το σημείο, τη διαδρομή δηλαδή όπου είναι ο πατέρας μου. Ο καιρός τους δυσκολεύει, ό,τι έγινε με τον πατέρα μου έγινε πάνω στην διαδρομή, δεν ήταν κάπου εκτός της διαδρομής», λέει συγκινημένος.

Ο γιος του έμπειρου αλπινιστή αναφέρει ότι οι δυσμενείς συνθήκες δυσχεραίνουν την προσπάθεια να περισυλλεγεί η σορός του Αντώνη Συκάρη. «Έγινε μία προσπάθεια την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα ξεκίνησε και πάλι προσπάθεια. Μας έχουν πει ότι πάνε 5 άτομα και περιμένουμε. Η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν μας έχουν πει “έχουμε καλό καιρό, ξεκινάμε”. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το ξέρω ακούγεται περίεργο αλλά είναι τέτοιες οι συνθήκες εκεί που δεν έχουμε την ίδια μορφή επικοινωνίας και ούτε την αποτελεσματικότητα, όπως την έχουμε εδώ. Με δορυφορικό τηλέφωνο, είτε μεταξύ τους εκείνοι μέσω ασυρμάτου και μετά κάποιος που έχει ιντερνέτ μου στέλνει».

Ο Γιάννης Συκάρης αποκαλύπτει στο newsit.gr πως «είχα σκεφτεί να πάω εγώ εκεί να παραλάβω την σορό του, αλλά επειδή θα υπήρχε συντονισμένη ενέργεια, αποφάσισα να μην πάω εγώ ο ίδιος, ούτε η μητέρα μου,  γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία».

Όπως λέει, ακόμη ότι τώρα, μετά τη νέα προσπάθεια, να περισυλλεγεί η σορός του Αντώνη Συκάρη, θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα λόγω Πάσχα. «Έτσι κι αλλιώς, δεν αλλάζει κάτι. Εννοώ, είναι αρκετά ψηλά, οπότε δεν είναι πρόβλημα ότι καθυστερεί να κατέβει. Ειδικά τώρα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, για την κηδεία δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Θεωρητικά και σήμερα να τα καταφέρουν και να κάνει άλλες 2-3 μέρες να έρθει με αεροπλάνα, πάλι (η κηδεία) θα γινόταν την άλλη εβδομάδα».

Ροή Ειδήσεων

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το...

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού...

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεσμεύεται για «πλήρη προστασία» των εδαφών που θα προσαρτηθούν

Ερωτηθείς γιατί τόσο πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα,...

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη, πολλοί από τους οποίους,...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το οποίο κατείχε ο ίδιος- κερδίζοντας τον αγώνα στο Βερολίνο σε 2:01:09.Ο 37χρονος Κενυάτης, δύο φορές...

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, ξεχωρίζει τις δύο συμφωνίες οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία και την...