Τουρκικά ΜΜΕ: Παράπονα Ερντογάν στη Μέρκελ για τον γιγαντιαίο σταυρό στον Έβρο

Παράπονα Ερντογάν στη Μέρκελ για τον γιγαντιαίο σταυρό στον Έβρο

«Ενοχλεί τους μουσουλμάνους ανατολικά των συνόρων» αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα

Η ανεξάρτητη ενημερωτική πύλη Ahval News, που μεταδίδει ειδήσεις από Τουρκία, στην τουρκική, αραβική και αγγλική γλώσσα, υποστηρίζει πως «ο Ερντογάν θα παραπονεθεί στην Μέρκελ για τον γιγαντιαίο ελληνικό σταυρό στα σύνορα», αναφέροντας τη δυσαρέσκεια του Τούρκου προέδρου.

Πρόκειται για τον μεταλλικό σταυρό ύψους 15 μέτρων, που αναγέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα Βύσσα Έβρου, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αναμεταδίδοντας πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, όπως της φιλοκυβερνητικής Γενι Ακίτ, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως: «Η τοποθέτηση του σταυρού είχε στόχο να προκαλέσει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων της περιοχής, ανατολικά των συνόρων» και πως ο Τούρκος πρόεδρος θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην σημερινή τηλε-διάσκεψη, μαζί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις».

 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κατά την τελετή αγιασμού του σταυρού, οι ελληνοορθόδοξοι ιερωμένοι φαίνεται να είπαν«Κάθε φορά που θα τον βλέπουν οι Τούρκοι, θα μας θυμούνται». Ωστόσο το Ahval News υπογραμμίζει πως ελληνικά ΜΜΕ που μετάδωσαν την είδηση, διέψευσαν τα εν λόγω σχόλια από τους ιερείς.

Υπενθυμίζεται πως ο τεράστιος και επιβλητικός Σταυρός από τις 14 Σεπτεμβρίου υψώνεται στο προαύλιο του μοναστηριού Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα του Έβρου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Το Ahval News, είναι μια ανεξάρτητη ενημερωτική πύλη, που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατηγορείται για διασυνδέσεις της με το δίκτυο Γκιουλέν.

Ροή Ειδήσεων

Φόλες και πάλι στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας

Καλείται ο Δήμος να παρέμβει. ...

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αδυνατεί να αποπληρώσει πρόστιμα που του επιβλήθηκαν

Σε δικαστικό έγγραφο που αναρτήθηκε εχθές στο διαδίκτυο,...

Οι πέντε θέσεις του ευρωψηφοδελτίου που θα συμπληρώσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις συγκεκριμένες...

Φόλες και πάλι στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας

Καλείται ο Δήμος να παρέμβει. Μια εξαιρετικά οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες,...

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αδυνατεί να αποπληρώσει πρόστιμα που του επιβλήθηκαν

Σε δικαστικό έγγραφο που αναρτήθηκε εχθές στο διαδίκτυο, η υπεράσπιση του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ, επιχειρηματολογεί ότι η καταβολή εγγύησης για το...

Οι πέντε θέσεις του ευρωψηφοδελτίου που θα συμπληρώσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις συγκεκριμένες κάλπες, καθώς εκτιμάται πως μπορεί να αποτελέσουν ένα restart για το κόμμα ...