Μπαρτσελόνα – Παρί 1-4: Μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Κατέρρευσαν οι Καταλανοί μετά την αποβολή


Νέο ματς – μύθος στο Champions League! Μπορεί η Μπαρτσελόνα να άνοιξε το σκορ εντός έδρας, αλλά η αποβολή του Αραούχο έφερε τα… πάω – κάτω στον προημιτελικό. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε την ανατροπή που ήθελε στο “Μολινό” (1-4) και με συνολικό σκορ 5-4 πέρασε στα ημιτελικά της διοργάωσης. Δυο γκολ ο Κιλιάν Εμπαπέ. Επόμενος αντίπαλος, η Ντόρτμουντ.

Μπαρτσελόνα και παρί Σεν Ζερμέν μας… καθήλωσαν! Η ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσαν οι δυο ομάδες είχε γκολ, αποβολές και θριαμβεύτρια την ομάδα του Κιλιάν Εμπαπέ. Το 4-1 ήταν αυτό που έφερε “τούμπα” την πρόκριση” για τους Γάλλους, μετά την ήττα με 3-2 που είχαν γνωρίσει στο “Παρκ Ντε Πρενς”. Έτσι, οι Παριζιάνοι βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης (συνολικό σκορ 5-4) και θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ, για μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Χωρίς να έχει επιλογή να παίξει συντηρητικά, η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να μπει “δυνατά” στο ματς, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12′. Ο Ραφίνια έδωσε στους Καταλανούς ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης, κάνοντας το 1-0 με κοντινή προβολή, μετά την προσπάθεια και την μπαλιά του Γιαμάλ.

Στο 20′ η Μπαρτσελόνα είχε μεγάλη στιγμή με τον Λεβαντόφσκι (ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο η μπάλα). Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να ανεβάζει ρυθμούς στη συνέχεια και είδε στο 28′ τον Τερ Στέγκεν να λέει “όχι” στον Εμπαπέ. Στο 29′ και σε κάθετη προς τον Μπαρκολά, ο Αραούχο “γκρέμισε” τον αντίπαλό του στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον παίκτη των Καταλανών, αφήνοντας τους “μπλαουγκράνα” με δέκα παίκτες!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Ο Ντεμπελέ σκόραρε από ασίστ του Μπαρκολά, η φάση ελέγχθηκε για πιθανό οφσάιντ του δεύτερου και το VAR έδειξε ότι ο παίκτης τον φιλοξενούμενων καλυπτόταν οριακά, δίνοντας έτσι την… έγκριση για το 1-1. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45+2′) ο Ντεμπελέ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με σουτ στην κίνηση, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πίεσε για να φτάσει στο γκολ της ανατροπής και το κατάφερε στο 54′ με τον Βιτίνια να κάνει το 1-2 με τρομερό σουτ. Ο Γκουντογκάν προσπάθησε να “σοκάρει” τους φιλοξενούμενους δυο λεπτά μετά, αλλά είχε δοκάρι. Αμέσως μετά, ο εκνευρισμένος Τσάβι κλώτσησε ό,τι βρήκε μπροστά του και ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα, αφήνοντα τον πάγκο των Καταλανων χωρίς πρώτο προπονητή.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε τελικά και σε σκορ πρόκρισης, κάνοντας στο 1-3. Ο Ζοάο Κανσέλο ανέτρεψε τον Ντεμπελέ και στο 61′ ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα από το σημείο του πέναλτι. Η Μπαρτσελόνα τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για να μειώσει, με τον Λεβαντόφσκι, αλλά τελικά η Παρί είχε… τύχη και πέτυχε το τελικό 1-4. Από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ, ο οποίος “εκτέλεσε” από κοντά τον Τερ Στέγκεν στο 90′.

ΦΩΤΟ: Reuters

To άρθρο Μπαρτσελόνα – Παρί 1-4: Μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Κατέρρευσαν οι Καταλανοί μετά την αποβολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη ο άντρας που πυροβόλησε αστυνομικούς το 2014

Ο 41χρονος σήμερα άντρας συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου - Το χρονικό της υπόθεσης ...

Βίντεο από την στιγμή που ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλουν στα γραφεία του Al Jazeera στην Ραμάλα

Οι στρατιώτες ζήτησαν από το προσωπικό να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και να εγκαταλείψει το κτίριο - Τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά...

Επιχείρηση Aspides: Επέστρεψε η Φρεγάτα «Ψαρά» από την Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα «Ψαρά» επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES ...