Γυναίκα- «αράχνη»… μαδούσε ηλικιωμένους – Πώς στήθηκε η απάτη

Χρυσές δουλειές ανέλαβε στον Βόλο 55χρονη Βουλγάρα, η οποία έκανε τον εισπράκτορα για λογαριασμό άγνωστου άνδρα, που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, ζητώντας τους χρήματα με πρόσχημα την ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων σε συγγενείς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η γυναίκα άρπαξε σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 2 μηνών συνολικά 65.000 ευρώ.

Το δίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου το κύκλωμα, που εκτιμάται ότι δρα από το εξωτερικό, εξαπάτησε έξι γυναίκες και έναν άνδρα. Όμως το τελευταίο κρούσμα στις 12 Απριλίου ήταν το φαρμακερό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που ερευνούσε διακριτικά όλο αυτό το διάστημα τις διαδοχικές απάτες, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη της 55χρονης, το μακρύ χέρι του κυκλώματος και ταυτοποίησε τα στοιχεία της.

Πώς εξιχνιάστηκε η απάτη

Η 55χρονη διαμένει στον Βόλο εδώ και 10 χρόνια και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε χρέη… εισπράκτορα. Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες από τις γύρω επιχειρήσεις των σπιτιών- στόχων των απατεώνων και μαρτυρίες, η Αστυνομία έκανε «ντου» στο σπίτι της πριν από δύο ημέρες, όπου βρήκε και κατέσχεσε ποσό ύψους 6.500 ευρώ.

Η 55χρονη δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει την προέλευση του ποσού. Φέρεται να παραδέχεται τις πράξεις της, ομολογώντας όμως, ότι η ίδια εμπλέκεται στο κομμάτι παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες και μόνο,

Με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου, άγνωστος τηλεφωνούσε στους ηλικιωμένους και τους πίεζε να του δώσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Ασκούσε αφόρητη ψυχολογική πίεση και δεν άφηνε περιθώρια χρόνου στους ανυποψίαστους πολίτες να σκεφτούν, εγκλωβίζοντάς τους στο αδιέξοδο που τους προκαλούσε εσκεμμένα.

Δεν δίσταζε να ζητεί ακόμη και κοσμήματα, όταν διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα. Στη συνέχεια έδινε οδηγίες για την παραλαβή των χρημάτων. Η 55χρονη επισκεπτόταν τους ηλικιωμένους είτε στο σπίτι ή σε εξωτερικό χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...