Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές


 H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε στο facebook στην οποία αναφέρεται στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου την Κυριακή των Βαΐων του 1826, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει για την έξοδο του Μεσολογγίου πως: «Η ηρωική έξοδος των “Ελεύθερων Πολιορκημένων”, την Κυριακή των Βαΐων του 1826, αποτελεί μια από τις κορυφαίες, όσο και τραγικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Μια στιγμή υπέρβασης που συντάραξε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, απέσπασε τον θαυμασμό ολόκληρης της οικουμένης, συνετέλεσε στην αναθέρμανση του φιλελληνικού κινήματος και σφράγισε με τον πανανθρώπινο συμβολισμό της τη νεότερη ιστορία μας.

 Τιμάμε σήμερα την μνήμη των υπερασπιστών της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και δεν δείλιασαν μπροστά στις υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Από τον ζόφο της σκλαβιάς βάδισαν ατρόμητοι στο φως της ελευθερίας, ορίζοντας το ηθικό μέτρο και τις συλλογικές αξίες που καθοδήγησαν το έθνος μας στην ως τώρα πορεία του.

Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας».

To άρθρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε χαμό στα αποδυτήρια: «Ελλάς ολε, ολε μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20»

Δείτε τον χαμό στα αποδυτήρια της Εθνικής Νέων Ανδρών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20. Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε του...

Η απίστευτη υποδοχή στον Γιώργο Βελισσάρη στη Λακωνία με καπνογόνα και κλαρκ με 100 κιλά γαρίφαλα

Επική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας ο Γιώργος Βελισσάρης, καλεσμένος του Συλλόγου Νέων του χωριού. Οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας υποδέχθηκαν τον...