«Πάσχα στο χωριό» μετά από δύο χρόνια: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη με κάθε τρόπο

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ αλλά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας κορονοϊού οι Αθηναίοι μπορούν επιτέλους να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εδώ και μέρες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Αθήνα για να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους. Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους σταθμούς των ΚΤΕΛ αφού πολλοί επέλεξαν το λεωφορείο και όχι το αυτοκίνητο, εξαιτίας του κόστους της βενζίνης.

Η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και τη Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

«Η κίνηση σταδιακά αυξάνεται. Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανήλικους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος είναι αυξημένη, ενώ σχεδόν όλες οι πτήσεις αναχωρούν γεμάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κορύφωση της πασχαλινής εξόδου αναμένεται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ενώ αυξημένη θα είναι η κίνηση και την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την...

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η ευλογιά των πιθήκων βρίσκονται το Διαγνωστικό Τμήμα και το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ιλαράς και Ερυθράς...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη φαβέλα Βίλα Κρουσέιρο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε η...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, στο πλαίσιο...