«Πάσχα στο χωριό» μετά από δύο χρόνια: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη με κάθε τρόπο

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ αλλά και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας κορονοϊού οι Αθηναίοι μπορούν επιτέλους να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εδώ και μέρες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Αθήνα για να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους. Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους σταθμούς των ΚΤΕΛ αφού πολλοί επέλεξαν το λεωφορείο και όχι το αυτοκίνητο, εξαιτίας του κόστους της βενζίνης.

Η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021. Τη Μεγάλη Δευτέρα έφυγαν 11.200 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, από 3.200 πέρσι και τη Μεγάλη Τρίτη ο αριθμός ανήλθε σε 13.000, από 3.000 πέρσι.

«Η κίνηση σταδιακά αυξάνεται. Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανήλικους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Παράλληλα, η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος είναι αυξημένη, ενώ σχεδόν όλες οι πτήσεις αναχωρούν γεμάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κορύφωση της πασχαλινής εξόδου αναμένεται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ενώ αυξημένη θα είναι η κίνηση και την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Καιρίδης για γκάφα Ερντογάν: Δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες…

«Έχει μια πολύ επιδερμική αντίληψη της ιστορίας, και...

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το...

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού...

Καιρίδης για γκάφα Ερντογάν: Δεν φημίζεται για τις ακαδημαϊκές του δάφνες…

«Έχει μια πολύ επιδερμική αντίληψη της ιστορίας, και της ιστορίας του δικού του λαού πέραν των υπολοίπων», είπε ο διεθνολόγος ...

Χατζηδάκης: Τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη

«Μετά από 12 χρόνια ξεπαγώνουν οι συντάξεις και τουλάχιστον το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξηση στη σύνταξη, πολλοί από τους οποίους,...

Βερολίνο: Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο- Τερμάτισε σε 2:01:09

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου– το οποίο κατείχε ο ίδιος- κερδίζοντας τον αγώνα στο Βερολίνο σε 2:01:09.Ο 37χρονος Κενυάτης, δύο φορές...