Κικίλιας: Οι φωτιές σε Πεντέλη, Χίο, Βοιωτία αντιμετωπίστηκαν σε 45 λεπτάΣτις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα και ειδικότερα σε αυτές σε Πεντέλη, Χίο και Βοιωτία αναφέρεται σε ανάρτησή του στο “Χ” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εφαρμόζοντας το νέο δόγμα στη δασοπυρόσβεση, εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν άμεσα και συντονισμένα από την πρώτη στιγμή έναρξης των πυρκαγιών με αποτέλεσμα και οι τρεις να αντιμετωπιστούν σε περίπου 45 λεπτά».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας επισημαίνει στην ανάρτησή του:

«Τριάντα επτά νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι πιο επικίνδυνες ήταν στο Νταού Πεντέλης, στη Χίο αλλά και στην Αλίαρτο Βοιωτίας όπου οι πυροσβέστες μας έσβηναν τη μια εστία μετά την άλλη. Εφαρμόζοντας το νέο δόγμα στη δασοπυρόσβεση, εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν άμεσα και συντονισμένα από την πρώτη στιγμή έναρξης των πυρκαγιών με αποτέλεσμα και οι τρεις να αντιμετωπιστούν σε περίπου 45 λεπτά!».

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα σταθερά προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου

Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες, τονίζουν ...

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ο Νίκος Πλακιάς έκανε την αποκάλυψη για τα Τέμπη λέγοντας πως η διαδικασία που έχει γίνει γνωστή ως «μπάζωμα» και για την οποία,...