Μεγάλου: Κρίσιμος ο ρόλος των τραπεζών στην πράσινη ανάπτυξη


Την ανάγκη κινητοποίησης κεφαλαίων για την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Reuters Responsible Business Europe 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 11 και 12 Ιουνίου.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας τον ρόλο των κρατικών πολιτικών προς αυτήν την κατεύθυνση. «Προκειμένου να ενισχύσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και να βελτιώσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια, οι προηγμένες οικονομίες αυξάνουν τις προσπάθειες για επέκταση της παραγωγής τεχνολογιών καθαρής ενέργειας. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζουν οικονομικά πολιτικές με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη οικονομία», είπε.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στις σημαντικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι μεγάλες εταιρείες και τα έθνη για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, χαρακτηρίζοντάς την «τη μεγαλύτερη ευκαιρία καινοτομίας της εποχής μας».

Υπογράμμισε επίσης, την ανάγκη για στρατηγική και επενδυτική προσέγγιση, οι οποίες να εστιάζουν σε κριτήρια και προτεραιότητες που διασφαλίζουν ότι οι επενδύσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. «Η ενσωμάτωση της πολιτικής και της στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο, ο καθορισμός στόχων και η διαχείριση κινδύνων είναι απαραίτητες», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς είπε ότι «διαδραματίζουν κρίσιμο και ενεργό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη» και πως «στην Πειραιώς βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεσμευόμενοι για ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Το όραμά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνει την αύξηση της βιώσιμης και πράσινης χρηματοδότησης, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Πειραιώς στην προώθηση της βιώσιμης τραπεζικής και τη συμβολή μας στους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα», τόνισε ο κ. Μεγάλου.

To άρθρο Μεγάλου: Κρίσιμος ο ρόλος των τραπεζών στην πράσινη ανάπτυξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...