Βίντεο από αεροπλάνο προς το Ελευθέριος Βενιζέλος κατέγραψε τη φωτιά στο Κορωπί



Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε νωρίτερα λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που τραβήχτηκε από την καμπίνα αεροπλάνου που προσγειωνόταν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, και αποτυπώνει τους πυκνά σύννεφα καπνού να έχουν σκεπάσει τη Βάρης- Κορωπίου όπου και μαινόταν το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε έπειτα από εμπρησμό.

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί. Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας νωρίτερα.

Οπως είπε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης, η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου. 

«Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες», υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Πηγή: skai.gr



Source link

Ροή Ειδήσεων

Χαβάη: 17χρονος διασώθηκε μετά από 11 ώρες πάνω σε ένα καγιάκ στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ήταν πάνω σε ένα καγιάκ και δεν φορούσε σωσίβιο - Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωσή του από ναυαγοσώστη εκτός υπηρεσίας και λιμενικό -...

Title Greek Mafia: 4 δολοφονίες για λαθρεμπόριο καυσίμων και έλεγχο πρατηρίων

Ανηλεής πόλεμος για την κυριαρχία στο λαθρεμπόριο καυσίμων από την Greek Mafia ...

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, το οποίο ακολουθεί η Ελληνική Λύση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στην πέμπτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό...