Ντοκουμέντο βαρβαρότητας στη Δυτική Όχθη με Ισραηλινούς να δένουν Παλαιστίνιο σε καπό τζιπ και να τον περιφέρουν


Το βίντεο ντοκουμέντο από τη Δυτική Όχθη, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Καταδικάζει τα όσα έγιναν ο ισραηλινός στρατός. Ο Παλαιστίνιος είχε τραυματιστεί σε επιδρομή.

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έδεσαν και περιέφεραν έναν τραυματία Παλαιστίνιο πάνω στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ μετά από μια επιδρομή σήμερα στην Τζενίν, κατεχόμενη πόλη στη Δυτική Όχθη.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύεται από το Reuters δείχνει έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί, δεμένο πάνω στο καπό του τζιπ, καθώς το τελευταίο περνάει δίπλα από δύο ασθενοφόρα.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά τραυματίζοντας έναν ύποπτο και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, στρατιώτες παραβίασαν το στρατιωτικό πρωτόκολλο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Ο ύποπτος συνελήφθη από τις δυνάμεις που τον έδεσαν πάνω σε ένα όχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο στρατός τόνισε ότι η «συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες» του ισραηλινού στρατού και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα ληφθούν μέτρα. Το άτομο μεταφέρθηκε σε γιατρούς για να λάβει θεραπεία, τόνισε ο στρατός.

Το Reuters κατόρθωσε να εξακριβώσει την τοποθεσία που συνέβη το συμβάν από επιβεβαιωμένα και επαληθευμένα πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν ένα όχημα που μεταφέρει ένα άτομο δεμένο πάνω σε ένα όχημα στην Τζενίν.

Η ημερομηνία του βίντεο επιβεβαιώθηκε από αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Σύμφωνα με την οικογένεια του Αζμί, έγινε μια επιδρομή σύλληψης και αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και όταν η οικογένεια ζήτησε ασθενοφόρο, ο στρατός πήρε τον Μουτζάχεντ, τον έδεσε πάνω στο καπό και έφυγε.

Η βία στη Δυτική Όχθη, σε έξαρση και πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, έχει κλιμακωθεί έκτοτε με συχνές επιδρομές του στρατού σε ομάδες μαχητών, με βιαιοπραγίες από Εβραίους εποίκους σε παλαιστινιακά χωριά και θανατηφόρες επιθέσεις σε δρόμους από Παλαιστίνιους.

To άρθρο Ντοκουμέντο βαρβαρότητας στη Δυτική Όχθη με Ισραηλινούς να δένουν Παλαιστίνιο σε καπό τζιπ και να τον περιφέρουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε χαμό στα αποδυτήρια: «Ελλάς ολε, ολε μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20»

Δείτε τον χαμό στα αποδυτήρια της Εθνικής Νέων Ανδρών μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20. Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε του...

Η απίστευτη υποδοχή στον Γιώργο Βελισσάρη στη Λακωνία με καπνογόνα και κλαρκ με 100 κιλά γαρίφαλα

Επική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας ο Γιώργος Βελισσάρης, καλεσμένος του Συλλόγου Νέων του χωριού. Οι κάτοικοι στο Γεράκι Λακωνίας υποδέχθηκαν τον...