Πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση: Η BMW πήρε έγκριση για συνδυασμό αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3


Η BMW είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που έλαβε έγκριση προκειμένου να συνδυάσει δύο συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Επιπέδου 2 (BMW Highway Assistant) και Επιπέδου 3 με τη μορφή του BMW Personal Pilot L3 στο ίδιο όχημα.

Η νέα BMW Σειρά 7 θέτει επομένως ένα ορόσημο στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία κατά την οποία ο οδηγός απολαμβάνει τα οφέλη και των δύο συστημάτων στο ίδιο αυτοκίνητο.

BMW Highway Assistant (Επίπεδο 2): Άνεση σε μακρινά ταξίδια

Αυτή η προηγμένη λειτουργία Επιπέδου 2 βελτιώνει σημαντικά την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, ιδίως χάρη στη ικανότητά της να λειτουργεί σε ταχύτητες έως 130 km/h. Το BMW Highway Assistant είναι μια πρόσθετη λειτουργία του Steering and Lane Control Assistant που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομους με σαφώς διαχωρισμένες λωρίδες κυκλοφορίας.

Σε τέτοια τμήματα του δρόμου, ο οδηγός μπορεί να αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα τοποθετήσει κάπου άνετα, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τι συμβαίνει στο δρόμο και είναι σε θέση να αναλάβει ξανά τον έλεγχο του τιμονιού ανά πάσα στιγμή.

Κατά την λειτουργία μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης, η BMW Σειρά 7 Sedan μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αλλαγές λωρίδας χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πιάσει ξανά το τιμόνι.

Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στο Active Lane Change Assistant, το οποίο εκτελεί τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού για τον ελιγμό προσπέρασης και προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ο οδηγός είναι σε θέση να ξεκινήσει την αλλαγή λωρίδας που προτείνεται από αυτό το σύστημα, κοιτάζοντας απλά στον εξωτερικό καθρέφτη για επιβεβαίωση.

BMW Personal Pilot (Επίπεδο 3): Επιτρέπει ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες μέσα στο αυτοκίνητο

Η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να στρέψουν προσωρινά την προσοχή τους μακριά από το δρόμο. Η λειτουργία BMW Personal Pilot L3 στη Σειρά 7 προσφέρει μια εντελώς νέα οδηγική εμπειρία παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να αναθέσει στο αυτοκίνητο την οδήγηση κάτω από ορισμένες συνθήκες σε ταχύτητες έως 60 km/h, χωρίς να κοιτά το δρόμο.

Τα εξαιρετικά αυτοματοποιημένα συστήματα είναι ικανά να αναλάβουν πλήρως την οδήγηση σε συγκεκριμένες καταστάσεις, π.χ. σε μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό επιτρέπει ακόμα και στους οδηγούς να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες μέσα στο αυτοκίνητο, όπως να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζουν, να συντάσσουν γραπτά μηνύματα, να εργάζονται ή να παρακολουθούν βίντεο.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν ξανά τον έλεγχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν τους ζητηθεί από το αυτοκίνητο – για παράδειγμα όταν υπάρχουν έργα στο δρόμο.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των συστημάτων υποβοήθησης σε ένα μόνο όχημα αποτελεί μια σημαντική πρόοδο και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών για μια πιο άνετη και ξεκούραστη οδήγηση τόσο σε μακρινές όσο και σε κοντινές διαδρομές. «Θέτουμε νέα πρότυπα στην αυτοκινητοβιομηχανία συνδυάζοντας τις δύο τεχνολογίες στη νέα BMW Σειρά 7», λέει ο Dr. Mihiar Ayoubi, Senior Vice President Driving Experience BMW Group. «Στην πορεία, υπογραμμίζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ασφαλή, άνετη και καινοτόμο οδηγική εμπειρία».

Το BMW Highway Assistant και το Driving Assistant Professional αποτελούν μέρος του προαιρετικού BMW Personal Pilot L3, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στη Γερμανία με κόστος 6.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Όσοι έχουν ήδη παραλάβει τα αυτοκίνητά τους τα οποία είναι εξοπλισμένα με το προαιρετικό BMW Personal Pilot L3, θα μπορούν να προσθέσουν το BMW Highway Assistant στη γκάμα των λειτουργιών δωρεάν από τον Αύγουστο του 2024.

To άρθρο Πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση: Η BMW πήρε έγκριση για συνδυασμό αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων