Γυμνά παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη – Αλλεπάλληλες καταγγελίες από κατοίκους


Κάτοικοι στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, βλέπουν καθημερινά από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, δυο μικρά παιδιά να παίζουν ολόγυμνα.

Mια ομάδα Ρομά με μικρά παιδιά έχει κατασκηνώσει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό παρά τα παράπονα και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των αστυνομικών που φτάνουν στην περιοχή, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες.

Η περιοχή τείνει να μετατραπεί σε εστία μικροβίων όπως λένε στο Live News κάτοικοι της περιοχής. Με τη δυσοσμία να είναι όλο και πιο έντονη στο πέρασμα των ημερών.

Οι κανόνες υγιεινής έχουν πάει περίπατο, με τα παιδιά να προσπαθούν τις μέρες να βρουν ένα σκιερό μέρος για να προστατευτούν από τον ήλιο.

Την πρώτη καταγγελία στην αστυνομία έκαναν ένοικοι διαμερίσματος που βρίσκεται κοντά στην παιδική χαρά. Συνειδητοποίησαν πως η οικογένεια των Ρομά αποφάσισε να κατασκηνώσει στο σημείο, με τους γονείς να κρύβονται και τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα μπροστά τους.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα διαρκές κρυφτό, ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της οικογένειας. Άρχισαν μέσα στη μέρα να φεύγουν, αλλά όπως λένε κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν μόλις διαπιστώσουν πως το πεδίο είναι ελεύθερο.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Κάποιοι εικάζουν πως η οικογένεια των Ρομά ήρθε από άλλη περιοχή της χώρας και εκμεταλλεύτηκε τη γενικότερη αδιαφορία, που όπως φαίνεται τους «άναψε» το πράσινο φως για να παραμείνουν.

Η παιδική χαρά παραμένει κλειστή και οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι. Με τις εικόνες ντροπής να προβληματίζουν, αλλά όπως φαίνεται να μην στέκονται αρκετές για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο σκηνικό.

To άρθρο Γυμνά παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη – Αλλεπάλληλες καταγγελίες από κατοίκους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...