Θεσσαλονίκη: Δεύτερος ακρωτηριασμός γάτας στον ΛαγκαδάΤο άτυχο ζώο βρέθηκε ακρωτηριασμένο και βάναυσα κακοποιημένο, μέχρι θανάτου, από άνθρωπο 

Σοκ προκαλούν οι διαδοχικές κακοποιήσεις γατών στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, όπου μόνο τον τελευταίο μήνα καταγράφηκαν δύο περιστατικά.

Η πρώτη περίπτωση ήταν αυτή του «Ήφαιστου», που εντοπίστηκε με ακρωτηριασμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, ωστόσο μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός αφού με την κατάλληλη περίθαλψη τα κατάφερε και πλέον αναρρώνει.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη θανάτωση ενός γάτου με φρικιαστικό τρόπο, αφού βρέθηκε ακρωτηριασμένο και βάναυσα κακοποιημένο, όπως όλα δείχνουν με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού.

Για τα περιστατικά αυτά μίλησε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο κτηνίατρος, που περιέθαλψε τον «Ήφαιστο» στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι βρέθηκε κι άλλο κρούσμα αυτής της συμπεριφοράς. Καθημερινά βλέπουμε τραυματισμένα γατάκια από αυτοκίνητα και διάφορα άλλα αίτια αλλά οι ακρωτηριασμοί στις συγκεκριμένες περιπτώσεις συνήθως έχουν άλλα χαρακτηριστικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυρ. Αγαθαγγελίδης, τονίζοντας πως έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τα περιστατικά αυτά και μάλιστα έχει κληθεί ο ίδιος ως μάρτυρας.

Πηγή: skai.grSource link

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...