Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων που απείλησε σπίτια και ξενοδοχεία – Εικόνες από την πύρινη λαίλαπα


Υπό έλεγχο τέθηκε στις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης (11.09.2024) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά, κοντά σε σπίτια και ξενοδοχεία, τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στον Πλατανιά στα Χανιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει, ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, δεν υπάρχει κίνδυνος για σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Όπως είχε πει, νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Τσαπάκος, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

 

 

 

 

 

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, ενώ απειλήθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία με το 112 να στέλνει δύο μηνύματα, με το δεύτερο να καλεί κατοίκους και επισκέπτες για εκκένωση του Πλατανιά προς Γεράνι.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες που βρήκαν καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκόλευε το πυροσβεστικό έργο.

Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια, ενώ από τη φωτιά δεν γλίτωσαν ούτε αυτοκίνητα.

Η έκταση της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη, ενώ οι καπνοί έφταναν μέχρι τη Νέα Χώρα Χανίων.

To άρθρο Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων που απείλησε σπίτια και ξενοδοχεία – Εικόνες από την πύρινη λαίλαπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Chelsea Hotel: Πωλείται σε κομμάτια η εμβληματική φωτεινή επιγραφή

Το Chelsea Hotel χτίστηκε το 1880 και γρήγορα...

Άγνωστοι έκλεψαν 30 laptops από γραφεία του υπ. Κοινωνικής Συνοχής

H κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Chelsea Hotel: Πωλείται σε κομμάτια η εμβληματική φωτεινή επιγραφή

Το Chelsea Hotel χτίστηκε το 1880 και γρήγορα έγινε τοπόσημο της πόλης και διάσημο σημείο συνάντησης συγγραφέων, καλλιτεχνών και μουσικών ...

Άγνωστοι έκλεψαν 30 laptops από γραφεία του υπ. Κοινωνικής Συνοχής

H κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης - Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών ...

Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ: «Ο Κασσελάκης ανέλαβε ένα κόμμα 18% και το έφτασε στο 8%»

«Αν συνεχιστούν οι κόντρες, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά θα διασπαστεί, αλλά θα εκραγεί - Πολύ σοβαρή η καταγγελία της Νοτοπούλου, να δοθούν όλα...