Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις



Ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών» – «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση με Ερντογάν

«Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις», τόνισε κατά τη σύντομη παρέμβασή του στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για Το Μέλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών».

«Το Σύμφωνο για το Μέλλον αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας συναίνεσης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «αναγνωρίζουμε την ανάγκη λήψης δράσης».

«Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση με Ερντογάν

Στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνονται ακόμα η συνάντηση με εβραϊκές οργανώσεις, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ και η συνάντηση με τον πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα είναι η έκτη τον τελευταίο χρόνο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο την Τρίτη.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να εκτιμήσουν την πρόοδο των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας και να επιβεβαιώσουν τη βούληση για ήρεμα νερά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Θα εξετάσουν, επίσης την εντατικοποίηση της συνεργασίας επάνω στη θετική ατζέντα και τον νέο οδικό χάρτη του διαλόγου Άγκυρας-Αθήνας.

Ακόμα θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ιράν: 12 συλλήψεις για «κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ

Σήμερα με δρακόντεια μέτρα και στρατιωτικές τιμές, χιλιάδες...

Βόλος: Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων στο κέντρο της πόλης

Tο επεισόδιο ξεκίνησε από την συμβολή των οδών...

Ιράν: 12 συλλήψεις για «κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ

Σήμερα με δρακόντεια μέτρα και στρατιωτικές τιμές, χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν τον νούμερο 2 της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ στην τελευταία του κατοικία. ...

Βόλος: Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων στο κέντρο της πόλης

Tο επεισόδιο ξεκίνησε από την συμβολή των οδών Ιάσονος και Μαυροκορδάτου, απέναντι από την Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεχίστηκε με κυνηγητό, πετροπόλεμο...

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς λύτρωσε το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ

Με δύο γκολ του Τζούρισιτς στο 81ο και στο 88′ λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη...