Νεκρός επιβάτης λεωφορείου κατά τη διάρκεια ομηρίας στο Λος Άντζελες


Σκηνές από κινηματογραφική ταινία διαδραματίστηκαν στο Λος Άντζελες όταν ένας ένοπλος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο για να αρπάξει ομήρους και ακολούθησε μια εντυπωσιακή καταδίωξη από την αστυνομία στους δρόμους της πόλης με έναν επιβάτη τελικά να σκοτώνεται.

Ο ύποπτος ανέβηκε στο λεωφορείο λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα και η καταδίωξη κράτησε περίπου μία ώρα, εξήγησε η αστυνομία του Λος Άντζελες. Στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός και μόνο δύο επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο οδηγός κράτησε την ψυχραιμία του αν και οδηγούσε υπό την απειλή όπλου, ακολουθούμενος από δεκάδες περιπολικά.

Ο οδηγός «έδειξε απίστευτη αυτοκυριαρχία και σήμανε τον αθόρυβο συναγερμό για να ειδοποιήσει τις δυνάμεις της τάξης», είπε η Τζάνις Χαν, δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η αστυνομία έριξε στον δρόμο καρφιά για να σκάσουν τα λάστιχα του οχήματος, το οποίο τελικά σταμάτησε σε μια διασταύρωση, στο κέντρο της πόλης. Η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων (SWAT) κρίθηκε αναγκαία επειδή ο ύποπτος παρέμεινε μέσα στο λεωφορείο, μαζί με τους ομήρους. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το όχημα και ανέβηκαν επάνω, χρησιμοποιώντας μη θανατηφόρα πυρομαχικά και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, ο ένας από τους επιβάτες τραυματίστηκε από σφαίρες και πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος επιβάτης και ο οδηγός δεν έπαθαν τίποτα.

 

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλά βίαια περιστατικά σε δημόσια μέσα μεταφοράς του Λος Άντζελες. Τον Μάρτιο, ένας ένοπλος κατέλαβε λεωφορείο και κάθισε στο τιμόνι. Αφού συγκρούστηκε με πολλά οχήματα, κατέληξε να σταματήσει σε ένα ξενοδοχείο. Τον Απρίλιο, μια γυναίκα πέθανε αφού την μαχαίρωσαν σε σταθμό του μετρό.

To άρθρο Νεκρός επιβάτης λεωφορείου κατά τη διάρκεια ομηρίας στο Λος Άντζελες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Καλιφόρνια: Άνδρας πέταξε μια βόμβα μέσα σε δικαστική αίθουσα

Ένας άνδρας πέταξε μια "βόμβα" μέσα σε δικαστική...

Κατέρρευσε η Μαρινέλλα στη σκηνή του Ηρώδειου

Η Ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής- Η μεγάλη Ελληνίδα...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς: Τι είπαν για Μέση Ανατολή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε...

Μυωπία, η πάθηση που εξελίχθηκε σε πανδημία – Ο απλός τρόπος πρόληψης

Με τα παιδιά να περνούν όλο και περισσότερο...

Καλιφόρνια: Άνδρας πέταξε μια βόμβα μέσα σε δικαστική αίθουσα

Ένας άνδρας πέταξε μια "βόμβα" μέσα σε δικαστική αίθουσα στην Καλιφόρνια ...

Κατέρρευσε η Μαρινέλλα στη σκηνή του Ηρώδειου

Η Ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής- Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια κατέρρευσε στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδινε στο Ηρώδειο ...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς: Τι είπαν για Μέση Ανατολή

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ...