Χαμόγελο του Παιδιού: «Εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών»

Για τα περιστατικά φυγής νεαρών παιδιών από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» υπογράμμισε ότι είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μπλέκουν σε συμμορίες από μεγαλύτερους που θέλουν να τους «μπλέξουν» σε επικίνδυνα κυκλώματα ή να ικανοποιήσουν προσωπικές ορέξεις.

«Τα παιδιά είναι σαν αφιονισμένα, είναι εξαρτημένα. Είδαμε ότι και η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε από το Περιστέρι, δεν ήθελε να πει τίποτα» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε πως τα παιδιά «δένονται» με τους δράστες και απομακρύνονται από τους γονείς και τις οικογένειές τους. «Εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών και τα καταστρέφουν» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος οι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν τα σημάδια που θα «δείξουν» την αρχή των δύσκολων καταστάσεων που θα βρεθούν τα παιδιά, κυρίως στην ηλικία των 14-15 ετών.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του» σημείωσε και πρόσθεσε ότι συνήθως πέφτουν θύματα κορίτσια, κυρίως ελληνικής καταγωγής στην εφηβεία.

 

Ροή Ειδήσεων

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Ακρίβεια: Στρέφει τους καταναλωτές σε προϊόντα χαμηλής διατροφικής αξίας

Με ένα νέο πιο επιθετικό κύμα ακρίβειας βρίσκονται αντιμέτωποι...

Η Σανγκάη ετοιμάζεται να βγει από το lockdown

Τέλος στο lockdown στη Σανγκάη βάζει η Κίνα, καθώς...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και τη διάσωση νεαρού άνδρα, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, που έπεσε σε κανάλι...

Ακρίβεια: Στρέφει τους καταναλωτές σε προϊόντα χαμηλής διατροφικής αξίας

Με ένα νέο πιο επιθετικό κύμα ακρίβειας βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες καταναλωτές με απροσδιόριστες όμως συνέπειες τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική...