Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο συγκλονιστικός Σέιν Λάρκιν τον «λύγισε» μέσα στην Πόλη


Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη μάχη στην έδρα της Αναντολού Εφές, αλλά την κρίσιμη στιγμή δεν ήταν συγκεντρωμένος. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν συγκλονιστικός και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη (91-89), σε ματς για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Ρεκόρ πόντων με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Φουρνιέ. “μεγάλο” ματς από Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός είχε στο… χέρι του το ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, όμως διαδοχικά λάθη σε κρίσιμα σημεία -και η απίστευτη εμφάνιση του Σέιν Λάρκιν- τον έριξαν στο “καναβάτσο” (91-89) στο ματς για την 4η αγωνιστική στη Euroleague.

Στο 2-2 έπεσε ο Ολυμπιακός, έχοντας δυο εκτός έδρας νίκες (μέσα στην Πόλη, ενώ η Εφές Αναντολού ανέβηκε στο 2-2 (με 1-1 εντός και 1-1 εκτός έδρας). Την επόμενη αγωνιστική, οι Πειραιώτες θα παίξουν στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Παρά το νευρικό ξεκίνημα των δυο ομάδων, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα, βλέποντας τον Φουρνιέ να πετυχαίνει όλους τους πόντους του (2-5). Η Αναντολού Εφές ήταν άστοχη, με τους Πειραιώτες να έχουν για σκόρερ τον Βεζένκοφ και να φτάνουν σε ένα άνετο 3-10, πριν το πρώτο τάιμ άουτ των γηπεδούχων. Ο Πουαριέ ήταν ο μοναδικός που σημείωσε πόντους για την Τουρκική ομάδα στο πρώτο επτάλεπτο (5-18). Η άμυνα των Πειραιωτών την καθήλωσε, με τον Σμιτς να πετυχαίνει τους υπόλοιπους τους πόντους για το 11-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε ολόκληρη την πεντάδα του στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (ο Φαλ είχε φτάσει τα δυο φάουλ από την πρώτη περίοδο). Ήταν τότε που ο Λάρκιν πήρε το… όπλο του και πέτυχε 7 σερί πόντους, μειώνοντας το σκορ (18-25). Με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ -και άλλους συμπαραστάτες- ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Εϊχε όμως δεχθεί τα “χτυπήματα” του ηγέτη της Αναντολού Εφές (23-32). Οι σερί πόντοι του Γιλμάζ -που ήρθε από τον πάγκο- έφεραν τη διαφορά στους 4 πόντους (28-32) και έκαναν τον Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ.

Ντόρσεϊ και Πίτερς έδωσαν στον Ολυμπιακό λύσεις με μακρινά σουτ, η άμυνα των ερυθρόλευκων έπεσε πάνω στον Λάρκιν κι έτσι η διαφορά ανέβηκε ξανά (28-37.) Η Αναντολού Εφές όμως κατάφερε να κάνει και πάλι ένα σερί και να “ψαλιδίσει” τη διαφορά με νέο σερί πόντων (36-38). Το τρίποντο του Τόμπσον -υπό πίεση- 3,6 δεύτερα από το ημίχρονο, η “απάντηση” του Ντόρσεϊ στη… λήξη, διαμόρφωσε το 41-44 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός πήρε αρκετά”τραβηγμένα” σουτ στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και την ίδια δέχθηκε πόντους μέσα από τη ρακέτα, παρά την παρουσία του Φαλ. Η άμυνα όμως ήταν αυτή που του έδωσε λύσεις. Το τρίποντο του Λάρκιν όμως έριξε τη διαφορά (50-53). Ο Φουρνιέ “μίλησε” σε εκείνο το σημείο με δυο σερί τρίποντα, αλλά η Αναντολού Εφές είχε πλέον επιστρέψει στο ματς, κρατώντας το ματς σε ισοπαλίες (59-59 και 61-61). Οι Πειραιώτες έβαλαν μακρινά σουτ, ο Φουρνιέ είχε πάρει ‘φωτιά” και με τρίποντο στη λήξη διαμόρφωσε το 65-70 της τρίτης περιόδου.

Μετά από αρκετή ώρα, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους, κρατώντας την για αρκετά λεπτά σε αυτά τα επίπεδα, παρά τις προσπάθειες της Αναντολού Εφές. Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, όμως, η διαφορά έπεσε στον πόντο. Ο ΜακΚίσικ ήταν εκεί για να δώσει “ανάσα” στους ερυθρόλευκους με μεγάλο τρίποντο (78-82), αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν ένα δικό τους σερί και έφεραν το ματς και πάλι στα ίσα (82-82) στα 4:15′ για το τέλος του αγώνα.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

To άρθρο Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο συγκλονιστικός Σέιν Λάρκιν τον «λύγισε» μέσα στην Πόλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Φιντάν: Συναντήθηκε με ηγετικά μέλη της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν...

Πυροσβεστική: 22 φωτιές σε 24 ώρες σε όλη την χώρα

Στις 22 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο...

Παυλοπουλος: Η Τουρκία περιφρονεί προκλητικώς το Διεθνές Δίκαιο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση για το βιβλίο του...

Βροχερός ο καιρός για το σαββατοκύριακο

Βροχές και αρκετή συννεφιά θα συνθέσει «το σκηνικό...

Φιντάν: Συναντήθηκε με ηγετικά μέλη της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη ζήτησε κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ. ...

Πυροσβεστική: 22 φωτιές σε 24 ώρες σε όλη την χώρα

Στις 22 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα ...

Παυλοπουλος: Η Τουρκία περιφρονεί προκλητικώς το Διεθνές Δίκαιο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση για το βιβλίο του καθηγητή και πρώην Υπουργού κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ...