Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές


Το ΠΑΣΟΚ έχει «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, το οποίο ακολουθεί η Ελληνική Λύση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στην πέμπτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,5% 

Σταθερό προβάδισμα καταγράφει η ΝΔ, η οποία προηγείται κατά 9,7% από το ΠΑΣΟΚ, που παγιώνεται στη δεύτερη θέση, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παραμένει καθηλωμένος στην πέμπτη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της  ALCO που παρουσιάστηκε στον ALPHA.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά του καθώς  φαίνεται να βγαίνει ενισχυμένο από τη διαδικασία με το 41% των ερωτηθέντων να απαντά ότι έχει θετική εικόνα.

Ειδικότερα, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με ποσοστό 9,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,6%, στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, η Φωνή Λογικής με 4,1%, η Νίκη με 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3% και το Μέρα25 με 2,8%.

Δημοσκόπηση

Στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης το 21% των ερωτηθέντων έφερε το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση.

δημοσκοπηση

Παράλληλα, κερδισμένος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

δημοσκοπηση

Αναφορικά με το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαμορφωθεί από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, η έρευνα αποτυπώνει τη διαφωνία των περισσότερων ψηφοφόρων στο γενικό σύνολο, αλλά εκείνων του  κόμματος.

Δημοσκόπηση

δημοσκοπηση

Η ίδια έρευνα, ωστόσο αποτυπώνει και τις χαμηλές προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας καθώς το 44% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, με το 53% μάλιστα να δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Survivor: Σημερινοί νικητές οι Κίτρινοι – Στο στόχαστρο των Πράσινων η Εκατερίνα

Στρατηγική, ίντριγκες, τσακωμοί και κλάματα και στο επεισόδιο...

Public: Αναβαθμίζει και Επεκτείνει το Δίκτυο Καταστημάτων

Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ υλοποιεί...

Ολυμπιακός: Η λογομαχία Λαρεντζάκη – Μπράουν την ώρα του αγώνα, η άμεση αλλαγή τους και η selfie συμφιλίωσης

Γιανούλης Λαρεντζάκης και Μόουζες Ράιτ τα είπαν σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια του Καρδίτσα – Ολυμπιακός, αλλά το θέμα λύθηκε άμεσα και...

Η Κιμ Καρντάσιαν έγινε 44: Το «χρόνια πολλά» της μητέρας της, Κρις Τζένερ

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα (21.10.2024) η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έκλεισε τα 44! Η μητέρα της, Κρις Τζένερ, της ευχήθηκε με μία...

Survivor: Σημερινοί νικητές οι Κίτρινοι – Στο στόχαστρο των Πράσινων η Εκατερίνα

Στρατηγική, ίντριγκες, τσακωμοί και κλάματα και στο επεισόδιο της Δευτέρας (21.10.2024) του Survivor. Έπαθλο του αγωνίσματος ήταν ένα πιάτο γεμιστά. Οι Κίτρινοι παίκτες του...