Title Greek Mafia: 4 δολοφονίες για λαθρεμπόριο καυσίμων και έλεγχο πρατηρίων



Ανηλεής πόλεμος για την κυριαρχία στο λαθρεμπόριο καυσίμων από την Greek Mafia

Με συμβόλαια θανάτου και αίμα, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια ο πόλεμος επικυριαρχίας στο λαθρεμπόριο  καυσίμων, τη νοθεία καυσίμων και το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Οι επονομαζόμενοι “Θείος Τζο”, “Ράμπο”, “Νιόνιος” και “Ζαμπόν”, ηγετικά μέλη της Greek Mafia, έπεσαν νεκροί σε 1,5 χρόνο, με αφορμή τα ηνία αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων στη χώρα μας, όπως και μερικοί ακόμη παλαιότερα.

Όλα τα θύματα ήταν αφανείς ιδιοκτήτες δεκάδων πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη χώρα, κάποιοι έφερναν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία για τη νόθευση, άλλοι εγκαθιστούσαν κρυφές δεξαμενές και λογισμικά με τηλεχειριστήρια στις αντλίες για την τροφοδότηση του νοθευμένου καυσίμου.

Οι τρεις από αυτές τις δολοφονίες εξιχνιάστηκαν και πίσω τους κρύβονταν μέλη της Ρωσο-Γεωργιανής Μαφίας των Vor V Zakone,  η οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, επιχείρησε να επεκταθεί δυναμικότερα στο λαθρεμπόριο καυσίμων και  τσιγάρων στη χώρα μας.

Η Greek Mafia προσαρμόζεται και επεκτείνεται σε διάφορους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας, δυσκολεύοντας την αντιμετώπισή τους. Η νεοσύστατη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος το λεγόμενο “Ελληνικό FBI” για πρώτη φορά θα δώσει προτεραιότητα στην ακολουθία του χρήματος, στην αντιμετώπιση της οικονομικής διάστασης του οργανωμένου εγκλήματος.

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι η απενεργοποίηση των ηγετικών μελών της oργάνωσης.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Survivor: Σημερινοί νικητές οι Κίτρινοι – Στο στόχαστρο των Πράσινων η Εκατερίνα

Στρατηγική, ίντριγκες, τσακωμοί και κλάματα και στο επεισόδιο...

Public: Αναβαθμίζει και Επεκτείνει το Δίκτυο Καταστημάτων

Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ υλοποιεί...

«Σκοτεινή Δεκαετία 1964-1974» του Αλέξη Παπαχελά – «Σχέδιο εκτροπής»

Δείτε εδώ το δεύτερο επεισόδιο ή στην υβριδική...

Η Κιμ Καρντάσιαν έγινε 44: Το «χρόνια πολλά» της μητέρας της, Κρις Τζένερ

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα (21.10.2024) η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έκλεισε τα 44! Η μητέρα της, Κρις Τζένερ, της ευχήθηκε με μία...

Survivor: Σημερινοί νικητές οι Κίτρινοι – Στο στόχαστρο των Πράσινων η Εκατερίνα

Στρατηγική, ίντριγκες, τσακωμοί και κλάματα και στο επεισόδιο της Δευτέρας (21.10.2024) του Survivor. Έπαθλο του αγωνίσματος ήταν ένα πιάτο γεμιστά. Οι Κίτρινοι παίκτες του...

Public: Αναβαθμίζει και Επεκτείνει το Δίκτυο Καταστημάτων

Τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Public Group, αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας το δίκτυο καταστημάτων του, εντάσσοντας τις οικιακές συσκευές σε...