Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες



Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία τους απειλούνται επίσης με πρόστιμα και με «μπλοκάρισμα» των μεταβιβάσεων

Με πρόστιμα έως και 2.000 ευρώ και «μπλοκαρίσματα» στις πωλήσεις και μεταβιβάσεις περιουσιακών τους στοιχείων απειλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν θα δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο – σε περιοχές όπου εξακολουθεί να «τρέχει» η κτηματογράφηση – μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2024.

Παράλληλα, πίστωση χρόνου έως τις 30 Νοεμβρίου έχει δοθεί και για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που έληξαν στο τέλος του 2023.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο, τα δικαιώματα που δε θα δηλωθούν θα εμφανίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θεωρητικά θα ανήκουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ,  ήδη, οι αδήλωτες ιδιοκτησίες υπολογίζονται σε χιλιάδες και όταν θα παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία, θα πρέπει να διεκδικηθούν είτε μέσω της νομικής οδού είτε μέσω διοικητικών πράξεων, ενώ δε θα μπορούν να αξιοποιηθούν (να διατεθούν για αγοραπωλησίες κ.λπ.). 

Στις περιοχές όπου η κτηματογράφηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, εντάσσονται δήμοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη κ.λπ. Συγκεκριμένες πληροφορίες για τις περιοχές αυτές μπορούν να λάβουν οι πολίτες μέσω του ψηφιακού χάρτη του Κτηματολογίου maps.ktimatologio.gr.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Ε.Ε.: Μέτρα για απασχόληση ασθενών που ξεπέρασαν τον καρκίνο

Τρεις συστάσεις για την ενίσχυση των πολιτικών κατά...

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό giveaway του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα στους ψηφοφόρους του Τραμπ; ...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στις θεματικές συζητήσεις, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα προτείνουν λύσεις ...