Σκυλακάκης: Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο


Δεν θα καταργηθεί το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, στην ΕΡΤ3, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεθέρμανση.

Ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε σχετικά με την τηλεθέρμανση: «Εξασφαλίσαμε τη ρύθμιση τεράστιων χρεών με τρόπο, που να μην επηρεάσει τη λειτουργικότητα των δήμων ή δυσανάλογα τους καταναλωτές ρεύματος, εξασφαλίσαμε μία πολύ καλή τιμή για την τηλεθέρμανση για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και τα επόμενα 17 χρόνια. Επομένως, 20 χρόνια θα είναι καλή η τιμή της τηλεθέρμανσης. Θα είναι μία επιδοτούμενη τιμή με 2,9 ευρώ/μεγαβατώρα σταθερό και μέχρι 7,5 εκατ./ χρόνο κυμαινόμενη επιδότηση. Τώρα μας μένει να κάνουμε τα έργα, να φτιάξουμε τη μονάδα, που φτιάχνει η ΔΕΗ και να τη συνδέσουμε με τα συστήματα των πόλεων».

Σε ό,τι αφορά το πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός τόνισε ότι δε θα καταργηθεί. «Το πράσινο τιμολόγιο παραμένει ως ένα θεμελιώδες τιμολόγιο. Αυτό, που καταργείται είναι η υποχρεωτικότητα είναι η υποχρεωτικότητα παροχής στους νέους πελάτες. Αυτό είναι θεσμική ανάγκη για λόγους ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά επειδή είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές τιμολόγιο, δε θα υπάρχει καμία ή σχεδόν καμία εταιρεία, που να το καταργήσει γιατί το θέλουν πάρα πολλοί πελάτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Το σύστημα είχε έναν σκοπό, να μάθουν οι άνθρωποι τις τιμές. Πριν από έναν χρόνο τέτοια εποχή, όταν ρωτούσες ποια είναι η τιμή του ρεύματος, δεν είχε ιδέα κανείς. Τώρα οι τιμές είναι διαφανείς. Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία του πράσινου τιμολογίου. Δημιούργησε κι ένα μέτρο για να κρίνεις και τα υπόλοιπα τιμολόγια. Πριν τους τέσσερις τύπους τιμολογίων, είχαμε 180 τύπους, δεν είχαμε ιδέα για τις τιμές και δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός. Οι τιμές θα έχουν μια πτωτική πορεία φέτος, του χρόνου και τα επόμενα χρόνια αλλά θα έχουν μια έντονη εποχικότητα. Το καλοκαίρι θα έχουμε πιο ακριβά τιμολόγια και πολύ πιο φθηνά το φθινόπωρο, την άνοιξη και στη μέση περίπου τον χειμώνα», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας το επόμενο διάστημα.

«Οι ΑΠΕ είναι το μόνο μας διαβατήριο για εθνική ενεργειακή ανεξαρτησία και χαμηλές τιμές και όταν τις εμποδίζουμε, πυροβολούμε τα πόδια μας. Όταν εμποδίζουμε τις ΑΠΕ, είναι σα να στέλνουμε έναν ακριβό λογαριασμό στο σπίτι μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως σε βάθος χρόνου θα οδηγηθούμε σε κατάργηση του πετρελαίου ως μέσου θέρμανσης.

To άρθρο Σκυλακάκης: Δεν καταργείται το πράσινο τιμολόγιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Tαυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία κατά του Μάριου Σιαλμά

Tαυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία εναντίον του...

Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και πέντε φυσικά πρόσωπα για φαινόμενα βίας

Το… τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι των δικεφάλων είναι...

Χεζμπολάχ: «Επιτεθήκαμε σε στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα, καταστρέψαμε 7 άρματα μάχης»

Στην ανακοίνωσή της η σιιτική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της προχώρησαν σε μια «αεροπορική επίθεση με μια μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών»  ...

Tαυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία κατά του Μάριου Σιαλμά

Tαυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία εναντίον του πολιτικού μέσω διαδικτύου- Ανήρτησε απειλητικό μήνυμα στο προφίλ του βουλευτή ...

Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει «σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα για να εξασφαλισθεί τόσο ο υγιής ανταγωνισμός, όσο και η μείωση των ανισοτήτων» ...