Γιατί οι σαλάτες σε μπρασερί και μπιστρό έχουν τόσο καλύτερη γεύση από αυτή που φτιάχνουμε στο σπίτι;
Το μυστικό βρίσκεται στο ντρέσινγκ! Η γαλλική εκδοχή, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική μαγειρική σκηνή, περιλαμβάνει κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο, που δίνει αρώματα και γεύση στη σάλτσα.
Το κρεμμύδι, θα πρέπει να έχει μαλακώσει και να έχει χάσει τη αψάδα του και την έντονη μυρωδιά του.
Ο πιο εύκολος, γρήγορος και χωρίς μαγείρεμα, με σκεύη, τρόπος για να γίνει αυτό, είναι μέσα σε ελαιόλαδο, στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα.
Συνιστώ να μην παραλείψετε τη μουστάρδα Ντιζόν, ή να την αντικαταστήσετε με απλή κίτρινη μουστάρδα. Η γεύση αλλάζει δραστικά.
Πώς να φτιάξετε dressing σαλάτας 2 λεπτών
Υλικά:
- κόκκινο κρεμμύδι – περίπου 1/4 φλιτζανιού πολύ ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι απαλό ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ή γυάλινο βαζάκι. (Θα χρειαστούμε και καπάκι αργότερα, για να αποθηκεύουμε το dressing στο ψυγείο.)
Ζεσταίνουμε τα κρεμμύδια, στο λάδι, για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα.
Ανακατεύουμε στο ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα Ντιζόν και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 1 φλιτζάνι ντρέσινγκ — αρκετό για το δείπνο σας, αν ωστόσο περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο για πέντε έως επτά ημέρες.
Μπορείτε να απλώσετε αυτό το ντρέσινγκ και σε μπαγκέτα, με ζαμπόν, για το “Emily in Paris”, effect.
[Πηγή:]www.newsit.gr