Jacket potatoes με τον πιο γρήγορο τρόπο


Όταν η πατάτα «φοράει» τη ζακετούλα της, δηλαδή έχει ψηθεί μέσα στη φλούδα της, τότε λέγεται jacket potato.

«Κόλλησα» την τρέλα για jacket potatoes, όταν σπούδαζα στην Αγγλία. Κάθε μέρα η καφετέρια του πανεπιστημίου είχε ολόκληρες ψητές πατάτες, με διάφορα toppings, από βούτυρο και τριμμένο τυρί cheddar, μέχρι τσίλι κον κάρνε, δηλαδή ελαφρώς πικάντικη σάλτσα με κιμά και κόκκινα φασόλια ή φασόλια σε κόκκινη σάλτσα.

Ήταν εξαιρετικά νόστιμη, χορταστική και οικονομική επιλογή για μεσημεριανό. Σκεφτόμουν όμως πάντα, πόσες ώρες απαιτούσε στον φούρνο, αφού είχα δει και την μητέρα μου να τις τυλίγει σε αλουμινόχαρτο και να τις ψήνει για 1,5-2 ώρες.

Αργότερα παρατήρησα τους συμφοιτητές, στην εστία να ετοιμάζουν σχεδόν κάθε βράδυ, ολόκληρη ψητή πατάτα και μάλιστα να τρώνε μετά από 15 λεπτά, από την ώρα που επέστρεφαν από το πανεπιστήμιο.

Έπρεπε να ανακαλύψω τον μαγικά, γρήγορο τρόπο που είχαν βρει για να κάνουν τις πατάτες τόσο υπέροχες, σε τόσο λίγο χρόνο.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Υλικά:

Πατάτα και αλάτι

Εκτέλεση:

Υπολογίζουμε μία πατάτα, μεγάλη, για κάθε άτομο και 10 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων για κάθε μία. Αν βάλουμε 2 πατάτες μαζί, ο χρόνος αυξάνεται στα 15′. Ωστόσο τσεκάρουμε με μαχαίρι, αν έχει μαλακώσει η πατάτα, αρκετά.

Πλένουμε, λοιπόν, τις πατάτες τρίβοντας τις με το σκληρό μέρος του σφουγγαριού, για να φύγουν χώματα και βρωμιές. Τις σκουπίζουμε και κάνουμε σε διάφορα σημεία, τρύπες με ένα πιρούνι.

Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε λίγο αλάτι στη φλούδα και τις σκεπάζουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας ή με το ειδικό καπάκι για τον φούρνο μικροκυμάτων. Πανεύκολο, έτσι;

Τώρα μόλις είναι έτοιμες, τις πιάνουμε με την καθαρή πετσέτα κουζίνας, κάνουμε μία τομή στην κορυφή, με το μαχαίρι και πιέζουμε ελαφρά, από κάτω, έτσι ώστε να «ξεχειλίσει» η αφράτη ψημένη σάρκα.

Σερβίρουμε την πατάτα, καυτή, με λίγο λάδι, βούτυρο ή τριμμένο τυρί και σίγουρα αλατοπίπερο.

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων