Ο Ορ Λεβί, Πηγή φωτογραφίας: Haim Zach/GPO/Handout via REUTERS
«Κακή» κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Ορ Λεβί και του Ελί Σαραμπί, δύο από τους τρεις ομήρους από το Ισραήλ που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, Σάββατο (08.02.25) από τη Χαμάς, δήλωσε η διευθύντρια του νοσοκομείου Σεμπά, στο Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ-Αβίβ, όπου εισήχθησαν οι δύο Ισραηλινοί μετά την απελευθέρωσή τους.
Η σημερινή ήταν η τέταρτη φορά που το νοσοκομείο στο Ισραήλ αυτό παρέλαβε ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας στις 19 Ιανουαρίου.
«Οι συνέπειες των 491 ατελείωτων ημερών σε αιχμαλωσία είναι εμφανείς (…) και η κατάσταση της υγείας τους είναι κακή», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γϊαελ Φρένκελ Νιρ, διευθύντρια του νοσοκομείου.
Η διευθύντρια του νοσοκομείου δήλωσε ότι η «κατάσταση της υγείας των ομήρων που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι πολύ πιο κακή» από ό,τι ήταν η κατάσταση της υγείας ομήρων που είχαν αφεθεί ελεύθεροι σε προηγούμενες απελευθερώσεις.
[Πηγή:]www.newsit.gr