Δίκη Λιγνάδη: «Θύμα σκευωρίας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου» ο σκηνοθέτης – Ο αποκαλυπτικός διάλογος

Στην απόφαση να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια, οδηγήθηκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αφαντος

Μία ημέρα νωρίτερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος ενημέρωσε τους δικαστές  πως δεν μπορεί να τον εντοπίσει, ενώ  χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η ανάλογη προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του δικαστηρίου.

Με κοροναϊό

Στο βήμα του μάρτυρα σήμερα επρόκειτο να ανέβει ο τέταρτος και τελευταίος από τους μηνυτές ,αλλά τελικά δεν κατέστη εφικτό να εξεταστεί καθώς εμφανίζει συμπτώματα κοροναϊού. Παρά το αρνητικό rapid τεστ, όλες οι πλευρές συμφώνησαν να μην καταθέσει σήμερα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

‘Ετσι , η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση μαρτύρων που έχουν προταθεί από την πλευρά του κατηγορούμενου, όπως μία πρώην πρόεδρος εφετών και η πρώην σύζυγος του αδερφού του κατηγορούμενου, οι οποίες αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Δ. Λιγνάδη.

Είπε για σκευωρία

Στην κατάθεσή της μάλιστα η  πρώην νύφη του ηθοποιού και σκηνοθέτη εμφανίστηκε πεπεισμένη πως υπήρξε μία σκευωρία που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο σε βάρος του ενώ υποστήριξε πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο λόγω φόβου.

Ο διάλογος

Μάρτυρας: Η κυρία Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.

Πολιτική Αγωγή : Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.

Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε  ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

«Αριστερή σκευωρία»

Μάρτυρας : Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;

Μάρτυρας : Είπα πως έφτασε εδώ το κατηγορητήριο. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο δικαστήριο. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Διευκολύνσεις πληρωμών ζητά η Τουρκία από τη Ρωσία

Με την οικονομία της να έχει δεχθεί πλήγμα...

Κάλυψη βιοδεικτών από τον ΕΟΠΥΥ – Νοσηλεία κατ΄οίκον σε καρκινοπαθείς

Στην κάλυψη των εξετάσεων για τους βιοδείκτες των...

Ολυμπιακός: Δεν χρειάζεται να είναι καλύτερος από πέρσι – Χρειάζεται μόνο τα… αγαθά της season 2 (vids)

Βιάζονται πολλοί να συμπεράνουν ότι ο νέος Ολυμπιακός του...

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι ποινικές διώξεις για άρνηση επιστράτευσης

Ενας 32χρονος ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει το...

Διευκολύνσεις πληρωμών ζητά η Τουρκία από τη Ρωσία

Με την οικονομία της να έχει δεχθεί πλήγμα από τις υψηλές τιμές της ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Τουρκία εμφανίζεται τώρα...

Κάλυψη βιοδεικτών από τον ΕΟΠΥΥ – Νοσηλεία κατ΄οίκον σε καρκινοπαθείς

Στην κάλυψη των εξετάσεων για τους βιοδείκτες των γονιδίων του καρκίνου του μαστού BRCA1 και BRCA2 ετοιμάζεται να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ, καθώς τις...

Ολυμπιακός: Δεν χρειάζεται να είναι καλύτερος από πέρσι – Χρειάζεται μόνο τα… αγαθά της season 2 (vids)

Βιάζονται πολλοί να συμπεράνουν ότι ο νέος Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα είναι σίγουρα καλύτερος από τον περσινό. Και έχουν και μια σειρά από...