Ζήτημα χρόνου οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και στην Ελλάδα

Το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο ετοιμάζεται να αναγνωρίσει η κυβέρνηση. Μόνο που υπάρχουν νομικά εμπόδια, τα οποία γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υιοθετώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά η θέσπιση καθυστερεί γιατί οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση δεν έχουν κατασταλάξει στο θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων.

Αυτό αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα Νέα.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι πολιτικοί γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, απαιτείται σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία για να παρακαμφθεί απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, που είχε ακυρώσει γάμο που είχε γίνει στην Τήλο.

«Υπό το κρατούν νομικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν νοείται πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων, είναι δε έτερο το ζήτημα, αν υφίσταται ανάγκη νομοθετικής ρυθμίσεως, όπως ήδη έχουν πράξει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει τη βοήθεια εκείνου της Γαλλίας, όπου όχι μόνο επιτρέπονται οι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τους αναγνωρίζονται πλήρως ίσα δικαιώματα σε σχέση με τα παιδιά που θα αποκτηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων πλαφόν τιμή ρωσικού πετρελαίου

Τα πετρελαιοφόρα έχουν αγκυροβολήσει κοντά στα στενά του...

Ρίψη μολότοφ επί της Φαληρέως λίγο πριν το Ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Από τις μολότοφ έχει υποστεί ζημιές άγνωστος αριθμός...

Δένδιας από Καζακστάν: Ο αναθεωρητισμός δε θα γίνει ανεκτός τον 21ο αιώνα

Ο πρώτος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τη...

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων πλαφόν τιμή ρωσικού πετρελαίου

Τα πετρελαιοφόρα έχουν αγκυροβολήσει κοντά στα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, δύο πορθμών που συνδέουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας με τις...

Ρίψη μολότοφ επί της Φαληρέως λίγο πριν το Ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Από τις μολότοφ έχει υποστεί ζημιές άγνωστος αριθμός σταθμευμένων οχημάτων κοντά στο ΣΕΦ ...

Δένδιας από Καζακστάν: Ο αναθεωρητισμός δε θα γίνει ανεκτός τον 21ο αιώνα

Ο πρώτος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τη χώρα - Το Καζακστάν «είναι ένας πολύ αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος για την Ελλάδα και για ολόκληρη...