ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Νέο αίμα στις εκλογές για τις Νομαρχιακές – Κάτω των 40 οι μισοί

Καθαρό μήνυμα ανανέωσης (ηλικιακής και όχι μόνο) στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έστειλαν οι 180.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 80-90% είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις. Ενώ από αυτούς πάνω από τους μισούς είναι κάτω των 40 ετών. «Η ανανέωση είναι τεράστια, δείχνει ότι η νέα γενιά μπήκε στα όργανα για να τρέξει το νέο ΠΑΣΟΚ» λένε ενθουσιασμένα κομματικά στελέχη.

Οι εσωκομματικοί συσχετισμοί

Όσον αφορά στους συσχετισμούς τα πράγματα έχουν ως εξής: Τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών δεν προσφέρονται απολύτως για ασφαλή συμπεράσματα καθώς εμφιλοχωρούν και αυτοδιοικητικά, τοπικά, προσωπικά και άλλα κριτήρια. Ωστόσο καταγράφεται – όπως αναμενόταν – καθαρή επικράτηση των «προεδρικών». Στις περισσότερες από τις 60 περιφέρειες στη χώρα επικράτησαν στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη, έναντι 8 που κέρδισαν οι παπανδρεϊκοί και ορισμένων όπου νίκησαν στελέχη που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο. Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πανελλαδικά αύξησαν το ποσοστό τους και πήραν μεγαλύτερο από το 33,3% που είχε συγκεντρώσει ο πρώην πρωθυπουργός στο β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι γραμματείς Ν.Ε. και Δ.Ε. θα εκλεγούν επόμενο διάστημα μετά από σύγκληση των οργάνων.

Στους συνέδρους (135 σύνολο) τα πράγματα είναι πιο καθαρά καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη αποτυπώνει την επικράτηση της σε ποσοστά 65-70%.

Αναλυτικά ανά περιφέρεια τα αποτελέσματα:

Λεκανοπέδιο

Α’ Αθήνας: Η πλευρά Ανδρουλάκη είχε την πλειοψηφία με 8 άτομα, 4 εξέλεξαν οι παπανδρεϊκοί και 3 ο Γερουλάνος. Γραμματέας αναμένεται να εκλεγεί ο Μανώλης Μποτζάκης.

Βόρειος Τομέας Αθήνας: Εκεί οι συσχετισμοί έχουν ως εξής: 6 εξέλεξαν οι ανδρουλακικοί, επίσης 6 οι παπανδρεϊκοί υπό την καθοδήγηση της Έφης Χαλάτση και 3 ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περιοχή. Πιθανότερος για γραμματέας είναι ο 38χρονος μηχανικός Χάρης Μπελτεγρής.

Νότια Αθήνα: Οι συσχετισμοί είναι 6 ανδρουλακικοί (υπό τον Στέφανο Ξεκαλάκη που θα είναι υποψήφιος βουλευτής), 6 παπανδρεϊκοί (υπό την παπανδρεϊκή Τόνια Αντωνίου που είναι βουλευτής) και 3 που πρόσκεινται στο Παύλο Χρηστίδη ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή. Για γραμματέας ΝΕ φαίνεται ότι θα υποστηριχθεί ο Θανάσης Κλιάσιος οικονομολόγος 34 ετών

Δυτική Αθήνα: Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε 8 μέλη, οι παπανδρεϊκοί 3+1 (με σημαντική υποστήριξη του Μιχάλη Καρχιμάκη που πολιτεύεται στην περιοχή) και 3 η πλευρά Λοβέρδου υπό την βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου. Για γραμματέας προαλείφεται ο 40άρης Δημήτρης Κατσαρός, μηχανικός στο επάγγελμα.

Ανατολική Αττική: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ο οποίος στήριξε Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές και θα είναι υποψήφιος βουλευτής εκεί εξέλεξε 8 άτομα, 6 ο Ανδρουλάκης και 1 ο Λοβέρδος.
Βόρεια Αττική: Επίσης έχουν την πλειοψηφία οι παπανδρεϊκοί υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στην 11μελή ΝΕ εξελέγησαν 6 της πλευράς Παπανδρέου, 4 του Ανδρουλάκης και 1 του Α. Λοβέρδου.

Δυτική Αττική:  Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη εκεί η εξέλιξη είναι αμφίβολη ακόμη καθώς εκκρεμεί η εκκαθάριση μιας κάλπης στον Ασπρόπυργο. Στα 11 μέλη της ΝΕ οι παπανδρεϊκοί εξέλεξαν 5, ο Ανδρουλάκης 4 και 2 ο Λοβέρδος.
Πειραιάς

Α’ Πειραιά: Επικράτησαν οι υποψήφιοι του Ν. Ανδρουλάκη και γραμματέας θα εκλεγεί σε συμφωνία με όλες τις εσωκομματικές τάσεις.

Β’ Πειραιά : Επικράτησαν οι παπανδρεϊκοί καθαρά εκλέγοντας 7 στους 15. Ενώ δύο εξέλεξε ο Α. Λοβέρδος.
Θεσσαλονίκη

Α ΄Θεσσαλονίκης:  Μεγάλη πλειοψηφία των ανδρουλακικών, 4 εξέλεξε η πλευρά Παπανδρέου και 2 Λοβέρδου. Για γραμματέας προορίζεται ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης της γενιάς των σαραντάρηδων, καθηγητής με φροντιστήρια στον ιδιωτικό τομέα.

Β’ Θεσσαλονίκης: Πλειοψήφησαν οι προεδρικοί με τον Κώστα Κοκολάκη να προαλείφεται για γραμματέας της Ν.Ε.
Κρήτη

Ηράκλειο: Στον τόπο καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη κυριάρχησαν οι προεδρικοί εκλέγοντας 10 μέλη έναντι 5 που υποστηρίχθηκαν από τον παπανδρεϊκό Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο 36χρονος Λάμπρος Αντωνόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο real estate προαλείφεται για γραμματέας.

Ρέθυμνο: Η πλευρά Ανδρουλάκη πήρε την πλειοψηφία. Γραμματέας φαίνεται ότι θα παραμείνει ο γεννηματικός Μιχάλης Σαρρής.

Χανιά: Εκεί υπήρξε επικράτηση ανδρουλακικών ωστόσο υπάρχει προσώρας αβεβαιότητα για το ποιος θα επιλεγεί ως γραμματέας. Παίζουν τα ονόματα του αντιδημάρχου Νικηφοράκη και της νυν γραμματέως της ΝΕ Χαριτάκη.

Λασίθι: Η πλευρά Ανδρουλάκη κάνει λόγο για ισοψηφία 4-4-1 και αβέβαιο αποτέλεσμα που θα κριθεί με κλήρωση για τον γραμματέα, ενώ η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι στην 9μελή Ν.Ε. εξέλεξαν τους 5 οι οποίοι και θα προτείνουν τον Γιώργο Μπελούκα.
Πελοπόννησος

Αχαΐα: Εκεί οι παπανδρεϊκοί λένε ότι εξέλεξαν 8 έναντι 7 των ανδρουλακικών και θα προτείνουν τον Θανάση Γιανναδάκη για γραμματέα Ν.Ε. Οι προεδρικοί μιλούν για ισοπαλία 7-7 και το αποτέλεσμα θα κρίνει η ψήφος ενός μέλους, η οποία έχει δεσμευτεί να στηρίξει τον 35χρονο οικονομολόγο Νίκο Μοίραλη.

Ηλεία: Κυριάρχησαν οι υποστηρικτές του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη που εκλέγεται βουλευτής. Για γραμματέας προαλείφεται ο Δημήτρης Βάλαρης, που ηλικιακά ανήκει στη γενιά των Ανδρουλάκη-Κατρίνη.

Αργολίδα: Επικράτηση Ανδρουλάκη με 6-5. Η 33χρονη δικηγόρος Αγγελική Κοντοθανάση προορίζεται για γραμματέας.

Μεσσηνία: Πλειοψηφία για τους προεδρικούς. Ο Γιάννης Νικολακόπουλος μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας 36 ετών θα είναι ο νέος γραμματέας.

Κορίνθια: Νίκη για τους ανδρουλακικούς, για γραμματέας προαλείφεται ο 36χρονος Θάνος Θεοχάρης που ασχολείεται με την κοινωνικής διοίκηση.

Αρκαδία: Συντριπτική νίκη προεδρικών, υπό την καθοδήγηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής της περιοχής.

Λακωνία: Εκεί κυριάρχησαν στελέχη που πρόσκεινται στον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο που εσωκομματικά είχε στηρίξει Λοβέρδο και ανδρουλακικοί, Οι παπανδρεϊκοί εξέλεξαν 4. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος θα προταθεί για γραμματέας της ΝΕ.

Μακεδονία

Κιλκίς:  Στη Ν.Ε. και στις δύο Δ.Ε. «αναμετρήθηκαν» οι Στέφανος Παραστατίδης και Γιώργος Φραγγίδης (νυν βουλευτής) Το αποτέλεσμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Πιερία: Επικράτηση προεδρικών με τον 42χρονο γιατρό Χρήστο Στεφόπουλο να προαλείφεται για επόμενος γραμματέας ΝΕ.

Πέλλα: Επίσης κέρδισε την πλειοψηφία η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 34χρονος μηχανικός Παντελής Μάρκου πάει για γραμματέας.

Θεσσαλία

Λάρισα: Η ομάδα των παπανδρεϊκών υπό τους Μιχάλη Τολίκα, Φράντζη Σαμαρίνα  και Στέλιο Τσάκαλο πήραν τη νομαρχιακή με 9-5.

Τρίκαλα: Στα χέρια Ανδρουλάκη κατά πλειοψηφία (6-5), γραμματέας πηγαίνει ο Γιάννης Τρυγώνης 36 ετών.

Καρδίτσα: Εκεί αναμετρήθηκαν δύο ανδρουλακικοί και κέρδισαν άνευ αντιπάλου. Για γραμματέας προαλείφεται ο Νίκος Γαννιάς  τοπογράφος μηχανικός 36 ετών.

Μαγνήσια: Νίκη για την πλευρά Ανδρουλάκη, θα εκλεγεί γραμματέας ο Νίκος Πολίτης.
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Καβάλα: επικράτησαν οι προεδρικοί, για γραμματέας της Ν.Ε προαλείφεται ο Κάρολος Παπαδόπουλος γιος του παλιού τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ξάνθη: Πλειοψήφησαν οι προεδρικοί, για γραμματέας προορίζεται η δασκάλα Ελένη Δοξακάκη που κάνει ενισχυτική διδασκαλία σε μειονοτικά σχολεία.

Ροδόπη: Υπερίσχυσαν οι ανδρουλακικοί. Για γραμματέας προορίζεται ο  Νότης Χαραλαμπίδης, δικηγόρος νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Έβρος: Με μεγάλη πλειοψηφία επικράτησε η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 34χρονος οικονομολόγος Γιάννης Αρχοντάκης θα είναι γραμματέας της ΝΕ.

Ήπειρος

Γιάννενα: Εκεί οι ανδρουλακικοί έπαιξαν… χωρίς αντίπαλο κερδίζοντας συντριπτικά πάνω από 10 μέλη της Ν.Ε. Για γραμματέας προαλείφεται ο 42χρονος Βασίλης Γαρδίκος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ζίτσας.

Πρέβεζα: Η πλευρά Ανδρουλάκη εξέλεξε 4, οι παπανδρεϊκοί 2, η πλευρά Λοβέρδου 2 και 1 Χρηστίδης. Πλειοψηφία έχουν οι ανδρουλακικοί. Φαίνεται ότι θα εκλεγεί γραμματέας που στην εσωκομματική μάχη είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Άρτα: Η πλευρά Ανδρουλάκη υποστηρίζει ότι κέρδισε την πλειοψηφία και προορίζουν για γραμματέα το στέλεχος της νεότερης γενιάς Γιώργο Θωμά, μηχανικό, ελεύθερο επαγγελματία. Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι εξέλεξε εκείνη 7 έναντι 4 των ανδρουλακικών και για γραμματέα προορίζουν τον κ. Σερέτη.

Θεσπρωτία: Άλλη μια περιφέρεια που κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη. Ο 40άρης εκπαιδευτικός Γιάννης Γεωργίου φέρεται να είναι ο επόμενος γραμματέας της ΝΕ.

Νησιά

Βόρεια Δωδεκάνησα: Πλειοψήφησε η πλευρά Ανδρουλάκη, για γραμματέας πηγαίνει ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής.

Νότια Δωδεκάνησα: Κυριάρχησαν οι προεδρικοί και ο 36χρονος δικηγόρος Νικηφόρος Παπανικόλας προαλείφεται για γραμματέας της ΝΕ

Σάμος: Πλειοψήφισαν οι παπανδρεϊκοί οι οποίοι θα στηρίξουν για γραμματέα της ΝΕ τον Γιώργο Γαϊτανή

Λέσβος: Η πλευρά Παπανδρέου πήρε την πλειοψηφία, για γραμματέας προορίζεται ο Γιώργος Γιαννουλέλης.

Κέρκυρα: Ακόμη δεν είναι σαφές το αποτέλεσμα, επικρατεί αβεβαιότητα λόγω των τοπικών χαρακτηριστικών της αναμέτρησης.

Κεφαλονιά: Φαίνεται ότι θα παραμείνει ο ίδιος γραμματέας, Λευτέρης Κρητικός ο οποίος στις εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει Γερουλάνο.

Λευκάδα: Πλειοψηφία 4-3 υπέρ Ανδρουλάκη.

Αιτωλοακαρνανία: Εκεί επικρατεί «ισορροπία τρόμου με 6-6-1. Ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που στήριξε Λοβέρδο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Για γραμματέας επιχειρεί να εκλεγεί ο παπανδρεϊκός Γιώργος Ζήσιμος.

Εύβοια: Οι ανδρουλακικοί εξασφάλισαν άνετη πλειοψηφία εκλέγοντας πάνω από 9 στα 15 μέλη της ΝΔ. Γραμματέας θα είναι ο 39χρονος Δημήτρης Παπαβασιλείου μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας.

Παπανδρέου: Να σηκώσουμε ψηλά τον ήλιο

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλωσή του σχολίασε ότι «η μαζική συμμετοχή των μελών της Παράταξής μας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ευθύνης. Σε εμάς εναπόκειται να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο κόσμος της Παράταξης, τα μέλη μας, για να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά, να δώσουμε προοδευτικές και δημοκρατικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Να απαντήσουμε στις προκλήσεις της νέας εποχής με τρόπο πάντα ανθρωποκεντρικό, αποτελεσματικό, δίκαιο».

Όπως σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός «τα μέλη μας αποφάσισαν ότι, σε αυτήν τη συγκυρία είναι απαραίτητο να συνδυάσουμε την παρακαταθήκη της ιστορίας και των αρχών του ΠΑΣΟΚ με την ευρύτητα του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ σε διαφορετικές εποχές προώθησε προοδευτικές πολιτικές: καταπολεμήσαμε τις ανισότητες, εκδημοκρατίσαμε το κράτος, αγκαλιάσαμε την καινοτομία προς όφελος του πολίτη, ισχυροποιήσαμε και δώσαμε φωνή στην κοινωνία των πολιτών, αλλάξαμε την Ελλάδα και την καταστήσαμε υπολογίσιμο και δυναμικό εταίρο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας κινηθήκαμε πάντα με υπευθυνότητα, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αγκαλιάσαμε δυνάμεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, κρατήσαμε ζωντανή την αυτόνομη ταυτότητά μας».

Για να καταλήξει: «Σήμερα, στην πορεία για το Συνέδριό μας, ας προτάξουμε τη μεγάλη εικόνα ώστε να βάλουμε πάνω από όλα την ουσία της πολιτικής. Αυτή που υπηρετεί το όραμα που ενέπνευσε τους αγώνες μας και όχι την κοντόφθαλμη αναμέτρηση της μικροπολιτικής. Ένα αξιακό πλαίσιο ισχυρό, μια πλατφόρμα θέσεων εμπροσθοβαρή, μια λειτουργία που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Είναι οι προϋποθέσεις για να δώσουμε δυναμικά και νικηφόρα την επόμενη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Έχοντας πίστη στις ιδέες μας, ενεργοί, ενωμένοι, να επικεντρωθούμε στην κοινωνία που υποφέρει από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων, των ανισοτήτων, της συγκέντρωσης του πλούτου και της εξουσίας. Να κάνουνε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τον μεγάλο ριζοσπαστικό φορέα ελπίδας που να ανταποκρίνεται στις πιο καλές στιγμές της ιστορίας μας».

Κωνσταντινόπουλος: «Η σοσιαλδημοκρατία έρχεται, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει δυνατό»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για «συγκλονιστική συμμετοχή από τον κόσμο». «Η παράταξη ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς συμμετείχαν όλες οι γενιές, κυρίως νεότεροι άνθρωποι και εκτιμώ ότι το 40% των ψηφοφόρων ήταν ηλικίας κάτω των 35 ετών. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή φανερώνει ότι ο κόσμος θέλει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και φυσικά όταν ένα κόμμα επανέρχεται σε μεγάλα ποσοστά πλήττει όλα τα λοιπά κόμματα. Ωστόσο εμείς εστιάζουμε στους ανθρώπους που ωφελεί η άνοδος του ΠΑΣΟΚ και πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μας ωφελούν την πλειοψηφία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τα ποσοστά που θα προσέλθουν να ψηφίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε: « Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με τη συμμετοχή στα εσωκομματικά άλλων παρατάξεων, το κάθε κόμμα έχει τις διαδικασίες του και ευχόμαστε να γίνονται ουσιαστικά συνέδρια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση».

Τέλος, σημείωσε ότι όπως φαίνεται «η παράταξή μας όχι μόνο κρατάει τα δημοσκοπικά ποσοστά της αλλά πλέον η συμμετοχή του κόσμου δημιουργεί ένα νέο βατήρα για την πορεία από εδώ και πέρα. Χθες εκδηλώθηκε η αποδοχή στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της σοσιαλδημοκρατίας της χώρας. Στις επόμενες εκλογές το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα τεθεί στον ελληνικό λαό και αυτός θα αποφασίσει. Οι πολίτες μπορούν να κάνουν την έκπληξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συζητάμε για τις εκλογές σαν να είναι προδιαγεγραμμένο σενάριο. Εμείς πολιτευόμαστε με αξιακούς και πολιτικούς όρους και δεν μιλάμε για τη διακυβέρνηση της χώρας σαν να πρόκειται για μοιρασιά. Αυτό που έχουμε τονίσει είναι ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνουν πρωθυπουργοί «από την πίσω πόρτα» με δική μας συνεισφορά και ότι όποιος έχει διάθεση να μιλήσει μαζί μας θα το δείξει την πρώτη Κυριακή» για να καταλήξει: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξεις όσα προτείνουμε. Η σοσιαλδημοκρατία έρχεται, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιστρέφει δυνατό».

Καστανίδης: Να μη μείνουμε μόνο στην επιστροφή στο όνομα, αλλά να διατυπώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης επεσήμανε (102 FM της ΕΡΤ3 ) ότι «το μήνυμα της εκλογικής διαδικασίας είναι πως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο όνομα αλλά να διατυπώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα». Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Καστανίδης σημείωσε: «Η επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα αποτελεί επιδοκιμασία προς ένα κόμμα, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και προτίθεται να την αλλάξει ξανά. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται μια σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Είναι αναγκαία η υπενθύμιση μιας μεγάλης πολιτικής παράδοσης. Της παράδοσης του κόμματος του δημοκρατικού σοσιαλισμού που θα επανέλθει με έναν νέο κύκλο ιδεών, έναν βάσιμο ορίζοντα προσδοκιών, για τους Έλληνες και την Πατρίδα». Για να προσθέσει: «Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, διότι αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει πλήθος κόσμου, που επιθυμεί την επιστροφή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με ισχυρή θέση στο πολιτικό μας σύστημα. Αυτό είναι ένα μήνυμα, που θα πρέπει να έχουμε την οξυδέρκεια να το αξιοποιήσουμε και να μη μείνουμε μόνο στην επιστροφή στο όνομα, αλλά να διατυπώσουμε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα».

Γερουλάνος: «Καλημέρα Ήλιε!»

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι «η κοινωνία έδειξε ότι είναι ακόμα εδώ, μαζί μας, έτοιμη για τη μεγάλη αλλαγή, ο κόσμος αγκαλιάζει μέρα με τη μέρα το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ακόμη πως «η εντυπωσιακή συμμετοχή – παρά τα σημαντικά οργανωτικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν – δημιουργεί εκτός από τον εύλογο ενθουσιασμό, μία μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη απέναντι στην ιστορία της παράταξής μας. Ευθύνη απέναντι στο μέλλον της πατρίδας. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και όραμα. Να μετατρέψουμε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το ΠΑΣΟΚ σε θέσεις και προτάσεις για το σήμερα και το αύριο. Να φέρουμε στον δημόσιο διάλογο τις τολμηρές, ρηξικέλευθες, δυναμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να φύγει με ταχύτητα και κυρίως με κοινωνική δικαιοσύνη προς τα εμπρός».

Πρόσθεσε δε πως «το συνέδριο που έρχεται είναι η ιστορική ευκαιρία μας να το πετύχουμε. Έτσι θα καταφέρουμε να εκφράσουμε όλες τις προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες. Να γίνουμε ξανά δύναμη αλλαγής και ελπίδας. Συγχαρητήρια σε όσους εκλέχθηκαν και σε όσους συμμετείχαν, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έμειναν για ώρα στις ουρές. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί, από τη βάση, για την ολική επαναφορά της προοδευτικής παράταξης. Καλημέρα Ήλιε!».

Ροή Ειδήσεων

Ένταση με χημικά και κρότου λάμψης στην Καμάρα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα...

Θεσσαλονίκη: Έξι προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας όπου...

Μητσοτάκης: Μπόνους 600 ευρώ σε όλα τα στελέχη ΕΛΑΣ και Λιμενικού

"Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν"...

Σέρρες: Κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι την ημέρα της κηδείας του 11χρονου

Ο δήμος διαβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, την αποφασιστικότητά του να...

Ένταση με χημικά και κρότου λάμψης στην Καμάρα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα κατά την πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για το σημερινό περιστατικό με τον 16χρονο που...

Θεσσαλονίκη: Έξι προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας όπου αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό τα...

Μητσοτάκης: Μπόνους 600 ευρώ σε όλα τα στελέχη ΕΛΑΣ και Λιμενικού

"Άλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης ...