ΒΙΝΤΕΟ με 27χρονο τον τζιχαντιστή το 2014 – “Εγώ είμαι αυτός που μου δείχνετε στο βίντεο”

Ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του στη Συρία ο 27χρονος τζιχαντιστής που βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής.

«… Ναι εγώ είμαι αυτός που μου δείχνετε στο βίντεο, που χτυπάω και κλοτσάω αιχμαλώτους. Είναι από χωριό της Συρίας όταν είχαμε εισβάλει το 2014 που τους συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο και αφού τους δέσαμε, αμέσως μετά τέσσερις από αυτούς που βλέπετε τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους».

Αυτή ήταν η παραδοχή και ομολογία του 27χρονου τζιχαντιστή στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής όταν του έδειξαν το βίντεο με μία από τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

«Δεν έχει καμία σημασία και δεν ξέρω τι έγινε με τους υπόλοιπους αιχμαλώτους. Πιστεύω θα είχαν την ίδια κατάληξη με τους άλλους τέσσερις που σκότωσαν αυτοί που βλέπετε στο βίντεο να κρατούν τα όπλα. Εγώ έμεινα και πολεμούσα μέχρι το 2018 και μετά πήρα την οικογένειά μου και φύγαμε για την Ελλάδα», συνέχισε να λέει στους αστυνομικούς ο 27χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζιχαντιστής είχε μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εδώ και πολύ καιρό, παρά το γεγονός ότι είχε φροντίσει να παρουσιάζει το προφίλ του διωγμένου από τη Συρία που προσπαθούσε να βρει άσυλο στη χώρα μας.

Οι Αρχές είχαν γίνει η «σκιά» του, ενώ ήταν σε καθημερινή επαφή με τους υπεύθυνους του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα για να ενημερώνονται για τις κινήσεις του 27χρονου, της συζύγου του και των πέντε παιδιών τους.

Όλη η έρευνα τώρα έχει στραφεί στα ψηφιακά αντικείμενα με βασικό σκοπό να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι επαφές του στη χώρα μας και αν συνέχιζε να έχει επικοινωνίες με δολοφόνους τζιχάντ που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η σύζυγός του δήλωσε άγνοια για τις δολοφονίες στις οποίες συμμετείχε ο 27χρονος σύζυγός της.

Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή για να απολογηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για δολοφονίες κατά συρροή.

Στο βίντεο αυτό εμφανίζεται ο 27χρονος που συνελήφθη, ο οποίος αναγνώρισε τον εαυτό του ανάμεσα στα μέλη του ISIS

Ροή Ειδήσεων

«Εξοικονομώ»: Προς διπλασιασμό ο προϋπολογισμός

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021»,...

Ερντογάν: Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά – Ο Μητσοτάκης αθέτησε τη συμφωνία μας

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των νησιών...

Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα ημερομηνία για τον πράσινο αγροτουρισμό

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 49 εκατ....

«Εξοικονομώ»: Προς διπλασιασμό ο προϋπολογισμός

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», ώστε να καλυφθεί έως και το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανακοίνωσε ο υπουργός...

Ερντογάν: Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά – Ο Μητσοτάκης αθέτησε τη συμφωνία μας

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα των νησιών κατά τις δηλώσεις του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Έκανε επισκέψεις σε νησιά και σε...

Μέτρα στήριξης για τους καλλιτέχνες και τους χειροτέχνες: Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και επιδότηση εργασιών

Ανακοινώσεις από τα υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών - Στόχος η παροχή κινήτρων προκειμένου να επανεκκινήσουν τις δραστηριότητές, τις οποίες διέκοψαν λόγω...