Η Περιφέρεια Αττικής συγχρηματοδοτεί τη λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 131 άτομα με αναπηρία

-

Η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» και με προϋπολογισμό 9,84 εκατ. ευρώ, στηρίζει τη λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αττική, με ωφελούμενα 131 άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών, ενοίκους των ΣΥΔ.

Η συγχρηματοδότηση αυτή αφορά την τριετή λειτουργία των δομών για παροχές σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020» για το σκοπό αυτό, επισήμανε ότι η Περιφέρεια στοχεύει στο να βελτιώσει με όποιο τρόπο μπορεί «τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, εξασφαλίζοντάς τους τα βασικά αγαθά για τη διαβίωση και τη φροντίδα τους, αλλά και τα εξίσου σημαντικά κοινωνικά αγαθά όπως η κοινωνικοποίηση, η κοινωνική ενσωμάτωση, η ψυχαγωγία και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους».

Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής συγχρηματοδοτεί τη λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 131…

Δημοσιεύτηκε από Περιφέρεια Αττικής στις Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ