ΠΡΟΣΟΧΗ – Νέα απάτη με τραπεζικό έμβασμα και πλαστό sms από την τράπεζα

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες με περιπτώσεις που επιτήδιοι έχουν προσπαθήσει με ευρηματικούς τρόπους να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους ανθρώπους.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην Καβάλα με το υποψήφιο θύμα ευτυχώς να καταλαβαίνει πως πρόκειται περί απάτης και να αποφεύγει τα χειρότερα.

Η μαρτυρία του ανθρώπου για τον τρόπο με τον οποίο αποσπούν χρηματικά ποσά οι επιτήδειοι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ευτυχώς ο συγκεκριμένος κύριος αντέδρασε σωστά αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που την …πατάνε.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γιατί τα κυκλώματα που δρούν στην χώρα μας, ψάχνουν τα επόμενα θύματα τους:

“Με πήρε κάποιος που ήθελε να αγοράσει 230€ λάδι. Του έδωσα λογαριασμό να μου καταθέσει τα 230. Μετά από λίγο μου έστειλε αποδεικτικό κατάθεσης 2300€. Με πήρε σε πανικό ότι εκανε λάθος και να του επιστρέψω αμέσως τα χρήματα γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιες υποχρεώσεις του.

Φυσικά και αρνηθηκα να του τα επιστρέψω αφού δεν είχε μπει τίποτα στο λογαριασμό (θα φαινοταν η κατάθεση μετά από δύο μέρες). Συνέχιζε να με πιέζει να του τα καταθέσω πιο επιθετικά. Του είπα όταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό μου ευχαρίστως.

Μετά μου είπε ότι θα πάρει κάποιον γνωστό του από την τράπεζα μου την εθνική να επικοινωνήσει μαζί μου (στις 3 ώρα το μεσημέρι)! Μετά από 10 λεπτά μου ήρθε ως δια μαγείας ένα μήνυμα από την εθνική τράπεζα ότι έγινε κατάθεση στο λογαριασμό μου 2300€.

Τσέκαρα το λογαριασμό μου κ φυσικά δεν είχε μπει τίποτα. Συνέχισε να τηλεφωνεί και να με πιέζει να του επιστρέψω τα χρήματα.

Του είπα ότι ούτε καν έχω 2300 στο λογαριασμό μου και μου είπε να του βάλω ότι έχω… ο θεούλης! Στο ενδιάμεσο επικοινώνησα με την ασφάλεια και με καθοδήγησε πως να το χειριστώ…

Μου έστειλε πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης και το πιο τρομακτικό είναι ότι αυτό το κύκλωμα μπορεί και στέλνει μήνυμα στο κινητό με ψεύτικα στοιχεία της τράπεζας που φαίνονται σαν αληθινά…”

Ροή Ειδήσεων

«Βόμβες» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το σκάνδαλο στο Αιγάλεω

Σκληρή ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τη διαιτησία...

Φυσικό αέριο: Ενδιαφέρον από BP και Eni για τα κοιτάσματα

Στο επενδυτικό ραντάρ της BP και της Eni...

Το πλαφόν θα αποσταθεροποιήσει την αγορά αλλά δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση στην Ουκρανία

Σε ισχύ είναι από σήμερα το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού αργού.Η Μόσχα...

Δράμα: Τρένο παρέσυρε και τραυμάτισε μετανάστη

Θύμα παράσυρσης από αμαξοστοιχία έπεσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ένας...

«Βόμβες» από την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το σκάνδαλο στο Αιγάλεω

Σκληρή ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τη διαιτησία και τα όσα απίστευτα συνέβησαν στο παιχνίδι της β’ ομάδας με το Αιγάλεω.Οι ερυθρόλευκοι εξαπέλυσαν...