Αυτός είναι ο κόφτης για να ξεπεραστεί το κενό στο SMS στο 13033

Το κενό που αφήνει το SMS στο 13033 με συνεχόμενα 2ωρα για ψώνια στην αγορά θέλει να κόψει η κυβέρνηση. Ο κόφτης θα μπει αλλά δεν θα είναι στο 13033. Τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν το Σαββατοκύριακο.

Άμεσες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις με το SMS στο 13033 για τα ψώνια και τον κόφτη στα κόπλα. Το σχέδιο είναι υπαρκτό, όπως έγραφε από το πρωί το iEidiseis.gr και πλέον επιβεβαιώνεται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη και από τον Γ.Γ. του υπουργείο Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ακόμη δεν έχει κλειδώσει, όμως ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι το σενάριο εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια.

Δηλαδή με απλά λόγια το σχέδιο θέλει το εξής:

Καταργείται το SMS 2 για ψώνια στην αγορά
Στη θέση του μπαίνει η εφαρμογή e-katanalotis, η οποία θα μπορεί να εμφανίζει στο κινητό πόσος χρόνος απομένει για να ολοκληρώσουμε τα ψώνια στα μαγαζιά.
Η άλλη λύση είναι να μείνει και το SMS στο 13033 και να είναι ταυτόχρονα απαραίτητο το χρονόμεντρο από το e-katanalotis.
Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis για να μπορεί να ελέγχεται ο χρόνος που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του για να πάει στα μαγαζιά και έτσι οι πολίτες να σταματήσουν το «κόλπο» με τα πολλαπλά SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Μέσω της εφαρμογής ουσιαστικά ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει πόσος χρόνος του απομένει για να ολοκληρώσει τις αγορές του, ωστόσο αναφέρθηκε και στη δυσκολία που ενδεχομένως θα έχουν μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες για να τη χρησιμοποιήσουν.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος» σχολίασε σχετικά ο κ. Σταμπουλίδης και πρόσθεσε πως «φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα». Έκανε δε λόγο για «πατριωτική ευθύνη» που έχουν όλοι οι πολίτες για να προστατεύσουν τους συμπολίτες.

Προκειμένου να αποφεύγονται τα κόλπα με τα SMS στο 13033 και τα χαρτιά, το σβήσιμο και η αποστολή νέου SMS και όλες οι δικαιολογίες υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής ώστε ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ανέφερε σήμερα το πρωί ότι κόπηκαν πρόστιμα γιατί πολλοί δεν έστειλαν καν SMS, ενώ άλλοι έστελναν διπλά SMS για να κερδίσουν απεριόριστο χρόνο.

Μάλιστα τόνισε ότι γινόταν έλεγχος και με τις αποδείξεις από τα μαγαζιά.

«Είχαμε εντολή να κάνουμε αντιπαραβολή του SMS στο 13033 και του χρόνου με τον χρόνο που κόπηκε η απόδειξη», ανέφερε ο ίδιος.

Τι είναι η περιβόητη πλατφόρμα e-katanalotis
Η συγκεκριμένη πλατφόμρμα είναι το νέο παρατηρητήριο τιμών με την υπηρεσία Click Away!

Μάλιστα είναι εφαρμογή για κινητά, από όπου μπορείτε να βρείτε και να συγκρίνετε τιμές προϊόντων και να παραλάβετε την παραγγελία σας με την υπηρεσία Click Away.

Επίσης μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Αγορά Ακινήτων: Πέφτουν οι τιμές σε Μόναχο και Φρανκφούρτη

Εδώ και αρκετά χρόνια η αγορά ακινήτων στην...

Γκας Μπιλιράκης: Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή

O Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης ανέδειξε τη σημασία...

Συγκέντρωση στη Βουλή για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Στη συγκέντρωση βρίσκονται και οι γονείς του Νίκου...

Ένταση με χημικά και κρότου λάμψης στην Καμάρα

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στην Καμάρα...

Αγορά Ακινήτων: Πέφτουν οι τιμές σε Μόναχο και Φρανκφούρτη

Εδώ και αρκετά χρόνια η αγορά ακινήτων στην Γερμανία ήταν από τις πιο ανθεκτικές. Όμως η επόμενη διετία αναμένεται να είναι κρίσιμη, σύμφωνα...

Γκας Μπιλιράκης: Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή

O Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης ανέδειξε τη σημασία του αγωγού EastMed και είπε ότι ευελπιστεί ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα ξανασκεφτεί τη στάση...

Συγκέντρωση στη Βουλή για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Στη συγκέντρωση βρίσκονται και οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη, του 18χρονου Ρομά, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στο...