Νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 – Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

-

Νέα μέτρα με ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και στην Αττική βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση. Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα, καθώς αυτό άφησε να εννοηθεί μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας «είναι κάτι που θα το δούμε».

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλια.

Όπως μεταδίδει από το πρωί το iEidiseis.gr, αν η κατάσταση πάρει επικίνδυνη τροπή, τότε η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να πάρει άμεσα κάθε μέτρα στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, μεταξύ των οποίων και στην Αττική.

Με δεδομένο ότι ακόμα και σε σκληρό lockdown, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι τα τελευταία που θα κλείσουν, θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων εξετάζονται οι εξής προτάσεις:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας

– Aύξηση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως και 70%

– Παύση του click in shop και σε δεύτερο χρόνο και του click away

– Κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ – πεντικιούρ, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα δώσει την τελική της εισήγηση στον πρωθυπουργό την Παρασκευή, νωρίς το μεσημέρι. Η κατεύθυνση, ωστόσο, θα έχει φανεί νωρίτερα…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ